Kohti kasvipainotteisia ruokavalintoja. Työkirja ruokapalveluille
Huhtala, Marjut; Kemi, Virpi; Leinonen, Suvi-Tuulia; Lindi, Jenny; Mikonsaari, Piia; Pulkkinen, Laura; Rantakari, Niina; Väisänen, Karoliina; Väänänen, Sari; Ylinen, Eliisa (2024)
Huhtala, Marjut
Kemi, Virpi
Leinonen, Suvi-Tuulia
Lindi, Jenny
Mikonsaari, Piia
Pulkkinen, Laura
Rantakari, Niina
Väisänen, Karoliina
Väänänen, Sari
Ylinen, Eliisa
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-582-6
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-582-6
Tiivistelmä
Ruokapalvelut ovat ottaneet haasteen lisätä kasvisruokatarjontaa vauhdilla vastaan ja kehittävät innokkaasti uutta reseptiikkaa asiakkaita kuunnellen. Ilmasto- ja ravitsemussyistä kasvipainotteinen ruoka on tulevaisuuden ykkösruokavaihtoehto. Moniammatillinen yhteistyö julkisissa ruokapalveluissa ja ruokapalveluiden toisiltaan saama vertaistuki toimivat pilareina kasvipainotteisuuden ja kasvisruokamyönteisyyden edistämisessä. Yhteistyö lisää keskinäistä ymmärrystä ja luottamusta, sujuvoittaa arjen toimintaa sekä moninkertaistaa osaamispääomaa kasvipainotteista ruokatarjontaa lisättäessä.
Kohti kasvipainotteisia ruokavalintoja -työkirja on rakentunut KasvisPro-koulutushankkeessa toteutettujen käytännön koulutusten ja verkkotyöpajojen materiaalien sekä koulutukseen osallistuneiden ruokapalvelutoimijoiden esittämien hyvien käytänteiden pohjalta. Työkirjasta löytyy kasvisruokatietoutta sekä käytännön ohjeita ja vinkkilistoja kasvipainotteisen ruokailun edistämiseen julkisissa ruokapalveluissa.
Kohti kasvipainotteisia ruokavalintoja -työkirja on rakentunut KasvisPro-koulutushankkeessa toteutettujen käytännön koulutusten ja verkkotyöpajojen materiaalien sekä koulutukseen osallistuneiden ruokapalvelutoimijoiden esittämien hyvien käytänteiden pohjalta. Työkirjasta löytyy kasvisruokatietoutta sekä käytännön ohjeita ja vinkkilistoja kasvipainotteisen ruokailun edistämiseen julkisissa ruokapalveluissa.