Elintarviketeollisuuden jätevesien märkähapetus
Saari, Hanna (2008)
Saari, Hanna
2008
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024093025824
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024093025824
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, kuinka märkähapetus vaikuttaa elintarviketeollisuuden jätevesien COD- ja TOC-pitoisuuksiin. Märkähapetus on noin 40 vuotta vanha jätevesien puhdistusmenetelmä, jota käytetään teollisuuden ja kunnallisten jätevirtojen puhdistamiseen. Opinnäytetyö on tehty osana Oulun yliopiston projektia.
Työ jakaantuu kahteen osaan. Kirjallisuusosassa selvitetään Kokkolan seudun elintarviketeollisuusyritykset, elintarviketeollisuuden jätevesien muodostuminen eri elintarviketeollisuuden aloilla sekä esitetään yleinen katsaus pohja- ja pintavesistä ja erilaisen jätevesien puhdistusmenetelmien toimintaperiaatteista. Tutkimusosa on tehty koululla vierailleen tutkija Pierre Panouillot'in märkähapetuskokeiden perusteella. Märkähapetuskokeissa oli käytetty tilavuudeltaan 2,4 litran, ruostumattomasta teräksestä tehtyä autoklaavia.
Työ jakaantuu kahteen osaan. Kirjallisuusosassa selvitetään Kokkolan seudun elintarviketeollisuusyritykset, elintarviketeollisuuden jätevesien muodostuminen eri elintarviketeollisuuden aloilla sekä esitetään yleinen katsaus pohja- ja pintavesistä ja erilaisen jätevesien puhdistusmenetelmien toimintaperiaatteista. Tutkimusosa on tehty koululla vierailleen tutkija Pierre Panouillot'in märkähapetuskokeiden perusteella. Märkähapetuskokeissa oli käytetty tilavuudeltaan 2,4 litran, ruostumattomasta teräksestä tehtyä autoklaavia.