Restomeet 2024 : kävijöiden tyytyväisyys tapahtumaan
Komulainen, Siiri (2024)
Komulainen, Siiri
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112830946
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112830946
Tiivistelmä
Sureo – restonomiopiskelijaliitto ry järjesti restonomeille ja restonomiopiskelijoille suunnatun kaksipäiväisen Restomeet -tapahtuman huhtikuussa 2024. Tapahtuman teema oli oluet- ja pienpanimot. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kävijöiden tyytyväisyyttä tapahtumaan. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mahdolliset epäkohdat, jotta tapahtumaa voitaisiin kehittää tuleville vuosille. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Sure – Suomen restonomiliitto ry.
Opinnäytetyö toteutettiin kvantitatiivisella tutkimusmenetelmällä. Tutkimuksessa toteutettiin kaksi tyytyväisyyskyselyä, jotka lähetettiin tapahtuman osallistujille tapahtuman jälkeen. Toinen kysely kohdenettiin opiskelijoille, ja toinen restonomeille. Kyselyihin vastasi 38 restonomiopiskelijaa ja kaksi restonomia. Kyselyissä selvitettiin kävijöiden henkilötietoja, tyytyväisyyttä tapahtumaan ja kehitysehdotuksia tuleville vuosille.
Tuloksista selvisi, että tapahtuma oli kävijöiden mielestä onnistunut. Kävijät kehuivat ruokaa, ohjelmaa ja järjestelyjä. Moni kävijä kuitenkin moitti tapahtuman teemaa, joka oli rajattu heidän mielestään liian pienelle kohderyhmälle. Teeman vuoksi tapahtuma oli hyvin olutpainotteinen, joka ei ollut kaikkien kävijöiden mieleen.
Opinnäytetyö toteutettiin kvantitatiivisella tutkimusmenetelmällä. Tutkimuksessa toteutettiin kaksi tyytyväisyyskyselyä, jotka lähetettiin tapahtuman osallistujille tapahtuman jälkeen. Toinen kysely kohdenettiin opiskelijoille, ja toinen restonomeille. Kyselyihin vastasi 38 restonomiopiskelijaa ja kaksi restonomia. Kyselyissä selvitettiin kävijöiden henkilötietoja, tyytyväisyyttä tapahtumaan ja kehitysehdotuksia tuleville vuosille.
Tuloksista selvisi, että tapahtuma oli kävijöiden mielestä onnistunut. Kävijät kehuivat ruokaa, ohjelmaa ja järjestelyjä. Moni kävijä kuitenkin moitti tapahtuman teemaa, joka oli rajattu heidän mielestään liian pienelle kohderyhmälle. Teeman vuoksi tapahtuma oli hyvin olutpainotteinen, joka ei ollut kaikkien kävijöiden mieleen.