Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • LAB-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • LAB-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Cultural and culinary concept for a Sri Lankan restaurant in Lappeenranta

Umagiliya Gamage, Disna; Hiniduma Vithanachchige, Poornima (2024)

Avaa tiedosto
Hiniduma Vithanachchige_Umagiliya Gamage.pdf (790.0Kt)
Lataukset: 


Umagiliya Gamage, Disna
Hiniduma Vithanachchige, Poornima
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024121234947
Tiivistelmä
This thesis outlines the development of a cultural and culinary concept for creating an authentic Sri Lankan restaurant in Lappeenranta, Finland. The study, in the light of increasing diversity in the city and the lack of specialized Sri Lankan culinary offerings, researches the feasibility of offering a unique dining experience that combines traditional Sri Lankan cuisine with enriching cultural components. The study uses a mixed methods approach, combining qualitative interviews carried out with restaurateurs and a quantitative survey targeted at local consumers. Results from the research highlight consumer preferences for ethnic cuisine, a desire for cultural experiences, and a strong demand for authentic Sri Lankan food products. The dissertation is underscored by the importance of a strong business strategy: an elaborate business plan, market analysis, SWOT analysis, and an inclusive marketing strategy that would ensure the success of the restaurant. The outcome provides concrete suggestions on how to open a Sri Lankan restaurant in Lappeenranta that promotes sustainability, cultural authenticity, and customer engagement.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste