Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Asiakastyytyväisyyden kehittäminen kouluruokailussa

Therman, Maij-Len (2024)

 
Avaa tiedosto
Therman_Maij-Len.pdf (704.1Kt)
Lataukset: 


Therman, Maij-Len
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024121134842
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö toteutettiin tutkimustyönä, ja sen tavoitteena oli selvittää lukion oppilaiden asiakastyytyväisyyden nykytila kouluruokalan toimintaan. Tavoitteena oli myös tunnistaa kehityskohteita asiakastyytyväisyyden lisäämiseksi. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimi kansainvälinen ravintola-, kiinteistö- ja toimitilapalveluita tarjoava yritys. Tutkimustulosten perusteella oli tarkoitus tehdä kehittämisehdotuksia ruokapalvelutuottajan toimintaan.

Tässä opinnäytetyössä käytettiin kvantitatiivista ja kvalitatiivista tutkimusmenetelmää, joissa keskityttiin yksilön kokemuksiin ja näkökulmiin. Tutkimusaineistoa kerättiin strukturoidun lomakekyselyn sekä puolistrukturoidun teemahaastattelun avulla. Teoreettisessa viitekehyksessä käsiteltiin kouluruokailua, ravitsemussuosituksia ja kohderyhmien erityispiirteitä sekä asiakastyytyväisyyttä, asiakaskokemusta ja palvelun laatua.

Opinnäytetyön tulokset osoittivat, että opiskelijat olivat tyytyväisiä asiakaspalveluun ja ravintolan yleisvaikutelmaan. Useat vastaukset korostivat kuitenkin toimivan ruokapalvelun merkitystä. Toistuvina teemoina tutkimustuloksissa nousivat esille ruokailun sujuvuus ja ruoan riittävyys sekä ruoka-annosten rakenne ja ulkonäkö. Tutkimuksessa kehityskohteiksi nousivat ruokalistan muokkaaminen opiskelijoiden toiveiden mukaiseksi, ruokien maun, ulkonäön ja rakenteen tarkistaminen, linjaston täydentämisen tehostaminen sekä lounasruoan riittävyyden varmistaminen.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste