Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Hävikkiruokakoulutuksen järjestäminen ruoka-apu toimijoiden ja Laurean välille

Vilpus, Joni (2024)

 
Avaa tiedosto
Vilpus_Joni.pdf (1.268Mt)
Lataukset: 


Vilpus, Joni
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024121736750
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on yhteisen hävikkiruoka koulutuksen järjestäminen ruoka apu toimipisteille ja Laurealle, sekä kehittää ja edistää hävikkiruoan käyttöä ruoka-avussa.

Työssä keskitytään erityisesti ruokaa valmistavien ruoka-aputoimipisteiden ja Laurean välisten yhteistyöprosessien parantamiseen. Tavoitteena on myös luoda malli hävikkiruoan hyödyntämiseen ruoka-avussa, mikä osaltaan vähentäisi ruokahävikkiä ja tukisi kestävän kehityksen tavoitteita.

Työn taustalla on Food Waste Ecosystem -hanke sekä ruoka-aputoimipisteet Yhteinen pöytä ja Stadin Safka, ja näissä pyrkimys tehostaa ruoan uudelleenkäyttöä. Näiden toimijoiden kautta hävikkiruokaa saadaan käyttöön eri puolilta elintarviketeollisuutta ja muilta ruoan tarjoajilta, ja tavoitteena on sen jakaminen ruoka-apua tarvitseville henkilöille tehokkaalla ja logistisesti toimivalla tavalla.

Opinnäytetyössä keskitytään erityisesti Helsingin ja Vantaan alueiden ruoka-aputoimijoihin, jotka yhdessä paikallisten seurakuntayhtymien ja muiden kumppaneiden, kuten Laurean kanssa tekevät tiivistä yhteistyötä. Hävikkiruoan hyödyntäminen ruoka-avussa on tärkeä osa laajempaa kestävän kehityksen kokonaisuutta, ja opinnäytetyön kautta pyritään luomaan uusia toimintamalleja sekä lisäämään tietoisuutta ruokahävikin hyödyntämismahdollisuuksista ruokaa valmistavissa ruoka-apu pisteissä.

Tämän opinnäytetyön avulla pyritään laajentamaan ruoka-aputoimipisteiden ruokaa valmistavien henkilöiden osaamista ja raaka-aineiden tuntemusta ja sitä kautta hävikin tehokkaampaa hyödyntämistä sekä tarjoamaan konkreettisia ratkaisuja hävikkiruoan hyödyntämiseen ruoka-avussa ja laajentamaan tämän opinnäytetyön tuloksia muihin vastaaviin projekteihin tulevaisuudessa.

Asiasanat: Food Waste Ecosystem, hävikkiruoka, kestävä kehitys, Laurea, ruoka-apu, ruoka-avun jakelu, ruokahävikki, Stadin Safka ja Yhteinen pöytä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste