Kasvisruoan viehätys ja vegaanisen menun suunnittelu
Parkkinen, Juuso (2025)
Parkkinen, Juuso
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202504146428
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202504146428
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa opiskelijoiden kiinnostusta kasvisruokaa kohtaan ja selvittää, miten vegaanisesta ruoasta saisi houkuttelevamman vaihtoehdon useammalle. Opinnäytetyössä selviää myös opiskelijoiden mielipide kasvisruoan saatavuuteen niin koulussa kuin työpaikoilla.
Opinnäytetyö toteutettiin käyttämällä määrällistä tutkimusmenetelmää. Tutkimuksessa käytettiin webpropol kyselylomaketta, joka lähetettiin eri opiskelija ryhmien whatsappiin. Kyselyssä oli yksitoista kysymystä ja mahdollinen vastaajien määrä oli noin 150 opiskelijaa.
Tuloksista kävi ilmi, että nuoret opiskelijat ovat kiinnostuneita kasvisruoasta ja että heille tärkeää ruoassa ovat ravintoarvot ja ruoan koostumus.
Opinnäytetyö toteutettiin käyttämällä määrällistä tutkimusmenetelmää. Tutkimuksessa käytettiin webpropol kyselylomaketta, joka lähetettiin eri opiskelija ryhmien whatsappiin. Kyselyssä oli yksitoista kysymystä ja mahdollinen vastaajien määrä oli noin 150 opiskelijaa.
Tuloksista kävi ilmi, että nuoret opiskelijat ovat kiinnostuneita kasvisruoasta ja että heille tärkeää ruoassa ovat ravintoarvot ja ruoan koostumus.