dc.contributor.author | Mannermaa, Tiina | - |
dc.date.accessioned | 2015-03-27T06:07:17Z | |
dc.date.available | 2015-03-27T06:07:17Z | |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-201503233447 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/88446 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön aiheena on laatia liiketoimintasuunnitelma lounaskahvilaan, joka sijaitsee kauppakeskuksessa. Liiketoimintasuunnitelma laaditaan omaa käyttöä varten ja se on osittain jatkoa koulutuksessa käymälleni tuotekehityksen kurssille, josta sain inspiraatiota liikeidealleni, millaisen lounaskahvilan haluaisin perustaa. Opinnäytetyön tarkoitus on tehdä liikeidean pohjalta liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat, joiden on tarkoitus antaa suuntaa, kannattaako yritystä perustaa.
Opinnäytetyön tavoitteena kirjoittaa teoriapohjaa asioista, jotka mietityttävät yrityksen perustamisessa. Opinnäytetyössä käsitellään liiketoimintasuunnitelman sisältöä, markkinoita, liikeideaa, rahoitusta, hinnoittelua, kilpailijoita, eri yritysmuotoja ja alan trendejä. Opinnäytetyön teoriaosuuden on tarkoitus auttaa liiketoimintasuunnitelman tekemisessä.
Opinnäytetyössä kerron lähtökohdista, mistä yritystä lähdetään perustamaan, ja otan kantaa, perustaisinko yritystä nyt tai tulevaisuudessa. Otan kantaa myös alan tämän hetkiseen tilanteeseen ja yrityksen sijaintiin liittyviin näkökulmiin. Opinnäytetyössä käyn läpi yrityksen liikeidean, kerron yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta tiivistelmän ja lopuksi SWOT - analyysin.
Varsinaisessa liiketoimintasuunnitelmassa käydään läpi asiat perusteellisemmin, ja kaikkia asioita en käy läpi edes tiivistelmässä, mitä itse liiketoimintasuunnitelma sisältää. Varsinaisessa liiketoimintasuunnitelmassa otetaan huomioon kilpailijat perusteellisemmin sanallisessa kilpailija - analyysissä, johon sain pohjaa tämän opinnäytetyön teoriasta. Teoriassa käydään läpi, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kilpailijoita arvioitaessa. | fi |
dc.description.abstract | The subject of this thesis was to establish a business plan for a new café which is located at a mall. A business plan is for the author’s personal use, and it is part of a continuation of a school development course where the author got an inspiration for the business plan of a café. The purpose of this study is to create a business concept based on the business plan and profitability calculations, which are intended to give direction to whether the company is worth setting up.
The aim of the thesis is to write a theoretical basis for the things that are challenging in establishing a company. This thesis deals with the content of the business plan, market, business concept, financing, pricing, competitors, various forms of business and industry trends. The theoretical contribution is to help write the business plan.
The thesis explains the framework for setting up a company and includes commentary on whether to set up a company now or in the future. The current economic situation in the industry and the company's location are also discussed. The thesis covers the business concept, the company's business plan summary and a SWOT analysis .
The actual business plan is far more thorough the summary, of course. The actual business plan takes into account the competitors more thoroughly via a Verbal Competitor analysis on which the theory is based. The theory part goes through the issues that should be taken into account when assessing the competitors. | en |
dc.language.iso | fin | - |
dc.publisher | Kajaanin ammattikorkeakoulu | - |
dc.rights | All rights reserved | - |
dc.title | Liiketoimintasuunnitelman laatiminen lounaskahvilaan | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/7333 | - |
dc.organization | Kajaanin ammattikorkeakoulu | - |
dc.contributor.organization | Kajaanin ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.keyword | Liiketoimintasuunnitelma | - |
dc.subject.keyword | rahoitus | - |
dc.subject.keyword | liikeidea | - |
dc.subject.keyword | hinnoittelu | - |
dc.subject.keyword | markkinat | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | - |
dc.subject.discipline | Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma | - |