Moderni johtajuus ja sen vaikutukset
Lahtinen, Liina (2025)
Lahtinen, Liina
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025051612400
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025051612400
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten eri yritysten esihenkilötyö vaikuttaa yritysten työntekijöiden työmotivaatioon ja työhyvinvointiin ravintola-alalla ja kuinka näiden yritysten työntekijät kokevat esihenkilönsä työskentelytavat.
Opinnäytetyössä käytettiin määrällistä tutkimusmenetelmää sekä hyödynnettiin anonyymiä kyselylomaketta, jota lähetettiin neljäänkymmeneen yritykseen kauppakeskus Iso omenassa.
Kyselyn avulla saatiin suuntaa antavia tietoja, joiden perusteella eri ravintola-alan yritysten, kuten kahviloiden, baarien ja ruokaravintoloiden henkilökunnat ovat pääosin tyytyväisiä esihenkilönsä johtamis- ja työskentelytapoihin.
Tutkimuksessa saatiin selville henkilökunnan kaipaavan enemmän yhteistä tekemistä henkilökunnan kesken, sekä arkisia pieniä hyviä tekoja, kuten toisten kuulumisten kyselyä.
Opinnäytetyössä käytettiin määrällistä tutkimusmenetelmää sekä hyödynnettiin anonyymiä kyselylomaketta, jota lähetettiin neljäänkymmeneen yritykseen kauppakeskus Iso omenassa.
Kyselyn avulla saatiin suuntaa antavia tietoja, joiden perusteella eri ravintola-alan yritysten, kuten kahviloiden, baarien ja ruokaravintoloiden henkilökunnat ovat pääosin tyytyväisiä esihenkilönsä johtamis- ja työskentelytapoihin.
Tutkimuksessa saatiin selville henkilökunnan kaipaavan enemmän yhteistä tekemistä henkilökunnan kesken, sekä arkisia pieniä hyviä tekoja, kuten toisten kuulumisten kyselyä.