Voitelusuunnitelma elintarviketeollisuuteen
Saarela, Santeri (2025)
Saarela, Santeri
2025
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025052214676
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025052214676
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön tavoite oli päivittää elintarviketeollisuuden kohdeyritykselle voitelukategorian T-kortit kahden tuotantolinjan osalta. Tarkoitus oli kartoittaa kaikki linjojen säännöllistä voitelukunnossapitoa vaativat kohteet ja luoda niistä kuvalliset T-kortit. Työn toteuttaminen vaati syventymistä voiteluaineisiin, elintarviketeollisuuden erityisvaatimuksiin sekä tuotantokoneiden ja -prosessin toimintaan.
Tavoitteeseen päästiin ja informatiiviset T-kortit linjojen toiminnan kannalta kriittisistä kohteista luotiin. Työ selkeyttää kunnossapitäjien päivittäistä työtä ja parantaa linjojen toimintavarmuutta, sillä tarve korjaavalle kunnossapidolle vähenee säännöllisen voitelun ansiosta. Kyseistä T-korttijärjestelmää kehitetään tulevaisuudessa myös muiden tuotantolinjojen ja kategorioiden osalta.
Tavoitteeseen päästiin ja informatiiviset T-kortit linjojen toiminnan kannalta kriittisistä kohteista luotiin. Työ selkeyttää kunnossapitäjien päivittäistä työtä ja parantaa linjojen toimintavarmuutta, sillä tarve korjaavalle kunnossapidolle vähenee säännöllisen voitelun ansiosta. Kyseistä T-korttijärjestelmää kehitetään tulevaisuudessa myös muiden tuotantolinjojen ja kategorioiden osalta.