Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Arcada
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Arcada
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Vad lockar konsumenter till mikrobryggerier i Esbo : en kvantitativ studie om mikrobryggerier

Wikström, Andreas (2025)

 
Avaa tiedosto
Wikstrom_Andreas.pdf (1.989Mt)
Lataukset: 

Rajoitettu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången begränsad
Wikström, Andreas
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025052315496
Tiivistelmä
Detta lärdomsprov undersöker vilka faktorer som inverkar på konsumenters val av mikrobryggerier i Esbo. Syftet är att identifiera vilka aspekter av marknadsföring, varumärkesstrategi och produktutbud som attraherar konsumenterna samt genom vilka kanaler de får kännedom om mikrobryggerier. Studien begränsas till konsumenter över 18 år som har erfarenhet av produkter från Esbo baserade mikrobryggerier. Materialet samlades in genom en kvantitativ enkät riktad till konsumenter av mikrobryggerier i Esbo. Totalt samlades 80 svar in. Enkäten analyserades med hjälp av Google Forms och dess egna analyseringsverktyg samt Excel. Resultaten visar att smak, kvalitet och unik identitet är de viktigaste faktorerna för konsumenternas val av mikrobryggeri öl. Pris spelar också en roll, medan hållbarhet och ekologiska råvaror bedömdes som mindre avgörande. Digital marknadsföring, såsom reklamkampanjer och recensioner, hade en relativt begränsad inverkan på konsumenternas beslut. Storytelling kopplad till lokal tradition och kultur visade en viss betydelse för konsumenterna. Studien drar slutsatsen att mikrobryggerier som vill stärka sin konkurrenskraft bör satsa på att kommunicera produktkvalitet, lokal och unik identitet och autentiska berättelser, snarare än att fokusera enbart på varumärkeskännedom eller digital annonsering.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste