Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Japanilaisen ruoan vaikutus BarLaureaan

Nguyen, Hieu (2025)

 
Avaa tiedosto
Nguyen_Hieu.pdf (1.555Mt)
Lataukset: 


Nguyen, Hieu
2025
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025052716739
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on tutustua japanilaiseen ruokaan ja tehdä tutkimus etsien toimeksiantajan BarLaurean kuluttajista kiinnostusta japanilaista ruokaa kohden. BarLaurea on lounasravintola, joka tarjoaa monipuolista ja edullista lounasta linjaston tapaan. Heillä on kuuden viikon vaihtuva ruokalista, josta löytyy päivittäin kolmea ruokavaihtoehtoa, kuten liha- tai kalalounas, kasvislounas ja keittolounas, johon sisältyy myös jälkiruoka. Opinnäytetyön tarkoituksena on tuoda esille asiakkaiden tyytyväisyys nykyiseen ruokatarjontaan ja kysyä mielipidettä japanilaisesta ruoasta sekä sen lisäämisestä BarLaurean tarjontaan. Toimeksiantajalle annettaisiin kehittämisidea sekä palautetta BarLaurean kuluttajilta.

Opinnäytetyössä käsitellään lukuisia japanilaisia ainesosia ja niiden termien avaamista. Ruoan kannalta käydään läpi vaikuttavia trendejä sekä BarLaurean ruokatarjontaan vaikuttavia tekijöitä, kuten Kela sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ruokasuositukset. Tutkimuksen kannalta käsitellään kyselyn tietoperustaa, kuten kvantitatiivinen menetelmä ja lomakekysely. Opinnäytetyön tutkimus toteutettiin lomakekyselynä BarLaurean tiloissa ja kyselyyn on vastannut yhteensä 109(n). Kyselyssä haettiin yleistä kiinnostusta japanilaiseen ruokaan sekä japanilaiseen ruokaan BarLaureassa sekä vielä tyytyväisyyttä BarLaurean ruokatarjontaan.

Kyselyn tuloksista voidaan päätellä, että BarLaurean asiakkaat ovat enimmäkseen tyytyväisiä BarLaurean ruokatarjontaa ja söisivät myös mielellään japanilaista ruokaa BarLaureassa. Kyselyn tulokset ovat positiivisia ja antavat selkeän näkemyksen, että osa BarLaurean kuluttajista ovat kiinnostuneita japanilaiseen ruokaan. Tyytyväisyyden palautteet koskivat enimmäkseen salaattipöydän monipuolistamista, mutta ovat tyytyväisiä ruoan makuun sekä hintalaatusuhteeseen. BarLaurea voi hyödyntää opinnäytetyön tutkimusta kehittääkseen eteenpäin heidän jo hyvin toimivaa ruokatarjontaa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste