Vastuullisuus Ravintola Backas Kesäkeikat 2025 -tapahtumissa
Sirainen, Neve (2025)
Sirainen, Neve
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025060319776
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025060319776
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tukea toimeksiantajan, Ravintola Backaksen kestävän kehityksen toimintaa sekä tuoda vastuullisuutta näkyväksi vastuullisuusoppaan myötä. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää työntekijöille vastuullisuusopas Ravintola Backas Kesäkeikat 2025 -tapahtumiin.
Opinnäytetyön tietoperusta käsittelee vastuullisuutta tapahtuma-alalla ja sen merkitystä. Se sisältää tapahtuma-alan määritelmän sekä alan ajankohtaisia vastuullisuustrendejä, vaikutuksia ja vastuullisuuslinjauksia. Lisäksi tarkastellaan vastuullisuuden eri osa-alueita sekä työntekijöiden roolia vastuullisuuden toteuttamisessa. Vastuullisuusviestinnän merkitys on myös keskeinen osa kokonaisuutta.
Työn toiminnallisessa osassa tutkimusaineisto kerättiin osallistavan tutkimuksen keinoin Ravintola Backaksessa järjestetyssä ideointityöpajassa. Työpajan tarkoituksena oli tutkia vastuullisuutta Ravintola Backas Kesäkeikat 2025 -tapahtumissa. Aivoriihityöpaja järjestettiin 12.3.2025 johon osallistui kuusi Ravintola Backaksen työntekijää eri työtehtävistä. Tutkimusaineiston tulosten perusteella vastuullisuusoppaaseen valittiin ne aihepiirit, jotka toimeksiantajayritys koki merkityksellisimmiksi.
Opinnäytetyön tuotoksena kehitettiin konkreettinen ja käytännönläheinen vastuullisuusopas Ravintola Backas Kesäkeikat 2025 -tapahtumiin. Opas helpottaa toimeksiantajayritystä huomioimaan vastuullisuusnäkökulmat tapahtumissa jokaisella osa-alueella ja tarjoaa selkeän pohjan vastuullisuustoimien kehittämiselle tulevaisuudessa. Vastuullisuusopas on rajattu koskemaan tapahtuman aikana koskevia tehtäviä ja toimenpiteitä, jotta voidaan keskittyä konkreettisiin tapahtuman kulkuun liittyviin asioihin. Toimeksiantajan näkemyksen mukaan vastuullisuusopasta voidaan hyödyntää yrityksen vastuullisuusviestinnän pohjana asiakkaille ja yhteistyökumppaneille yrityksen nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
Opinnäytetyön tietoperusta käsittelee vastuullisuutta tapahtuma-alalla ja sen merkitystä. Se sisältää tapahtuma-alan määritelmän sekä alan ajankohtaisia vastuullisuustrendejä, vaikutuksia ja vastuullisuuslinjauksia. Lisäksi tarkastellaan vastuullisuuden eri osa-alueita sekä työntekijöiden roolia vastuullisuuden toteuttamisessa. Vastuullisuusviestinnän merkitys on myös keskeinen osa kokonaisuutta.
Työn toiminnallisessa osassa tutkimusaineisto kerättiin osallistavan tutkimuksen keinoin Ravintola Backaksessa järjestetyssä ideointityöpajassa. Työpajan tarkoituksena oli tutkia vastuullisuutta Ravintola Backas Kesäkeikat 2025 -tapahtumissa. Aivoriihityöpaja järjestettiin 12.3.2025 johon osallistui kuusi Ravintola Backaksen työntekijää eri työtehtävistä. Tutkimusaineiston tulosten perusteella vastuullisuusoppaaseen valittiin ne aihepiirit, jotka toimeksiantajayritys koki merkityksellisimmiksi.
Opinnäytetyön tuotoksena kehitettiin konkreettinen ja käytännönläheinen vastuullisuusopas Ravintola Backas Kesäkeikat 2025 -tapahtumiin. Opas helpottaa toimeksiantajayritystä huomioimaan vastuullisuusnäkökulmat tapahtumissa jokaisella osa-alueella ja tarjoaa selkeän pohjan vastuullisuustoimien kehittämiselle tulevaisuudessa. Vastuullisuusopas on rajattu koskemaan tapahtuman aikana koskevia tehtäviä ja toimenpiteitä, jotta voidaan keskittyä konkreettisiin tapahtuman kulkuun liittyviin asioihin. Toimeksiantajan näkemyksen mukaan vastuullisuusopasta voidaan hyödyntää yrityksen vastuullisuusviestinnän pohjana asiakkaille ja yhteistyökumppaneille yrityksen nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.