Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Liiketoimintasuunnitelma - Fidel Gastropub & Sports Bar

Hämäläinen, Kalle (2015)

Avaa tiedosto
kalle_hamalainen.pdf (140.7Kt)
Lataukset: 


Hämäläinen, Kalle
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060211999
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli liiketoimintasuunnitelman laatiminen. Työn toimeksiantaja oli opinnäytetyön kirjoittaja. Opinnäytetyön tarkoituksena oli perehtyä ravintola-alan liike-toimintasuunnitelman sisältöön ja rakenteeseen. Tavoitteena oli laatia opinnäytetyön kirjoit-tajalle realistinen ja kannattava liiketoimintasuunnitelma Fidel Gastropub & Sports Barin pe-rustamista varten. Liiketoimintasuunnitelman tarkoitus oli käynnistää ravintolan liiketoiminta-lähitulevaisuudessa.

Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja liitteenä olevasta ravintolan liiketoimintasuunnitel-masta, joka on salainen. Teoriaosuudessa käsitellään liiketoiminnan käynnistämistä, yrittäjäk-si ryhtymistä, liike-idean kehittämistä ja liiketoimintasuunnitelman sisältöä. Näiden lisäksi työssä keskitytään yrittäjyyden analyyseihin, jotka kartoittavat yrityksen toimintaympäristöä, kilpailua sekä taloudellisia edellytyksiä.

Työprosessi alkoi kirjoittajan pitkään suunnitellusta liikeideasta, jonka pohjalta alkoi liike-toimintasuunnitelman rakenteen laatiminen. Sisältöön vaikutti paljon aiheesta luettu kirjalli-suus ja erilaiset liiketoimintasuunnitelmamallit. Teoriaosuus ja ravintolan liiketoimintasuunni-telma valmistuivat samanaikaisesti, täydentäen toinen toisiaan. Teoriaosuudessa käydään monipuolisesti läpi ravintola-alaan liittyvät liiketoimintasuunnitelman vaiheet sekä yrityksen perustamistoiminnot.

Liitteenä oleva salainen liiketoimintasuunnitelma on toteutettu teoriaosuuden pohjalta sovel-taen. Se sisältää liikeidean, kohderyhmät ja strategiset valinnat, markkinointisuunnitelman ja tarvittavat resurssit. Lisäksi se pitää sisällään talouslaskelmat, jotka selvittävät yrityksen ra-hoitusta, kannattavuutta ja myyntiä. Merkittävin käytetty kehittämismenetelmä oli bench-marking, jolla saatiin runsaasti tietoa vastaavanlaisesta ravintolaliiketoiminnasta sekä ideoita yrityksen luonteeseen ja tarjoomaan. Ulkopuolisen asiantuntijan arvion mukaan liiketoiminta-suunnitelma on laadittu huolellisesti ja suunnitelmassa on pohdittu pubiliiketoimintaa moni-puolisesti, ja se antaa selkeän kuvan tavoitellusta toiminnasta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste