Kuluttaminen, ruoka ja eettisyys
Parviainen, Lotta (2015)
Parviainen, Lotta
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111316422
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111316422
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia eettisyyttä ruoassa ja kuluttamisessa Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden keskuudessa. Myös opiskelijoiden kiinnostusta aiheesta, sekä ruokaostos tottumuksia selvitettiin. Tarkoituksena oli saada käsitys siitä, ovatko nuoret opiskelijat kiinnostuneita
eettisyydestä ruoan osalta.
Tutkimukseni kohderyhmänä oli Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijat.
Tutkimus oli kvantitatiivinen ja se toteutettiin kyselylomakkeella Pakissa,
Karelia-ammattikorkeakoulun internetsivuilla. Kyselyyni vastasi 328 henkilöä.
Tutkimuksesta selvisi, että opiskelijat ovat kiinnostuneita ruoan eettisyydestä, mutta opiskelijabudjetilla raha tulee vastaan ja tämä vaikuttaa ostokäyttäytymiseen. Suurin osa vastaajista kuitenkin ostaisi enemmän luomutuotteita, mikäli rahaa olisi enemmän.
eettisyydestä ruoan osalta.
Tutkimukseni kohderyhmänä oli Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijat.
Tutkimus oli kvantitatiivinen ja se toteutettiin kyselylomakkeella Pakissa,
Karelia-ammattikorkeakoulun internetsivuilla. Kyselyyni vastasi 328 henkilöä.
Tutkimuksesta selvisi, että opiskelijat ovat kiinnostuneita ruoan eettisyydestä, mutta opiskelijabudjetilla raha tulee vastaan ja tämä vaikuttaa ostokäyttäytymiseen. Suurin osa vastaajista kuitenkin ostaisi enemmän luomutuotteita, mikäli rahaa olisi enemmän.