Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Espanjalaisen tapas- ja viini-illan suunnittelu ja testaus

Heikkilä, Heini (2015)

 
Avaa tiedosto
Heikkila_Heini.pdf (2.054Mt)
Lataukset: 


Heikkilä, Heini
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120319182
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on toiminnallinen kehittämistyö. Työn tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opetusravintolaan Prikkaan elämyksellinen espanjalainen tapas- ja viini-ilta. Espanjalaisella teemalla ja teeman mukaisilla ohjelmilla saatiin tapahtumaan elämyksellisyyttä. Espanjalaisen tapas- ja viini-illan inspiraationa oli kolmen kuukauden työharjoittelujakso Espanjan Ceutassa ja oma positiivinen kokemus espanjalaisesta ruokakulttuurista.
Työn teoriatausta esittelee espanjalaista ruokakulttuuria, keskittyen tapaksiin ja viineihin. Tapakset ovat pääosin espanjalaisen keittiön raaka-aineita ja perinneruokia. Menu sisältää alku-, pää- ja jälkiruoan sekä neljä erilaista espanjalaista viiniä. Illallisen menuun viinit oli valittu täydentämään tapaksista saatavia makuelämyksiä.
Illallisen elämyksellisyyden luomiseen käytettiin apuna Tarssasen (2009) elämyskolmiomallia, Pinen ja Gilmoren (2011) elämysavaruusmallia sekä Gustafssonin, Öströmin, Johanssonin ja Mossbergin (2006) FAMM-mallia. FAMM-mallissa keskitytään tilaan, kohtaamiseen, tuotteeseen, tunnelmaan ja toimintojen johtamiseen. Elämysavaruusmallissa tyypitellään neljä sisällöltään erilaista elämystä. Illan toteutus on kerrottu näitä malleja apuna käyttäen.
Työn toteutuksena luotiin kokonaisvaltainen elämys viiden näkökulman ruokailuelämys -mallilla (Gustafsson ym. 2006). Illallisen toteutus kuvattiin huomioon ottaen kaikki viisi näkökulmaa ruokailuelämykseen. Tilana oli opetusravintola Prikka. Kohtaamista tapahtui toteutuksen tuottajan ja asiakkaiden välillä. Tuotteena olivat tapakset, viinit ja ohjelmat. Tunnelma muodostui näistä kaikista. Tunnelmaa vahvistettiin tapahtumapaikkaa somistamalla ja teeman näkyvyydellä. Toimintojen johtaminen ohjasi kokonaisuudessaan illan onnistumista. Illan ohjelmien sisältö laadittiin teeman ja neljän elämystyypin mukaan. Toteutuksen tuloksia havainnollistettiin liitteinä, kuvina ja asiakaspalautteiden avulla. Palautteen mukaan elämyksellinen ilta oli onnistunut, elämyksellinen, hyvin suunniteltu ja toteutettu.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste