Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Härmän Kylpylän varastonhallinta- ja inventaariojärjestelmän kehittäminen

Jyrkkänen, Lassi (2016)

 
Avaa tiedosto
Jyrkkanen_Lassi.pdf.pdf (785.0Kt)
Lataukset: 


Jyrkkänen, Lassi
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201604285448
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Härmän Kylpylän keittiöön sähköinen varastonhallinta- ja inventaariojärjestelmä. Työssä käydään läpi sähköisten järjestelmien lisäksi ostotoiminnan ja varastoinnin seurannan tärkeyttä ravintoloissa. Ravintoloiden kannattavuuden seurannan tärkein työväline on myyntikate, jonka avulla saadaan tietoa myydyistä tuotteista ja niihin kuluvista raaka-aineista. Tämä opinnäytetyö on kehittämistyö, jonka lopputuloksena on toimiva sähköinen varastonhallinta- ja inventointijärjestelmä.

Varastonhallinta ja seuranta ovat tärkeitä kannattavassa liiketoiminnassa. Tässä työssä pyrittiin kehittämään sellainen apuväline keittiölle, joka säästää inventointiin käytettävää aikaa ja helpottaa varaston arvon seurantaa. Ravintoloiden varastoissa on usein liian paljon elintarvikkeita ja investointeihin varattua rahaa on kiinnitettynä käyttämättömissä tuotteissa. Seurannan tuloksena voidaan reagoida paremmin varastoissa säilytettäviin tuotteisiin ja tarkkailla paremmin ostotoiminnasta syntyviä kuluja.

Varastonhallinta- ja inventaariojärjestelmän suunnitteleminen ja toteuttaminen tehtiin yhdessä yhteistyöyrityksen kanssa. Järjestelmälle luotiin tavoitteet ja kriteerit, jotka sen tulee täyttää valmistuessaan. Varastonhallinta- ja inventaariojärjestelmää ja sen tuotehallintaa kehitettiin jokaisessa inventaariossa.

Varastonhallinta- ja inventaariojärjestelmän kehittäminen toteutettiin rinnakkain käytännön työn kanssa. Järjestelmää kehitettiin toimeksiantajan ja käyttäjien antaman palautteen pohjalta. Kehitystyö tapahtui toimeksiantajan ravintolassa ja varastonhallinnan- ja inventaariojärjestelmän koekäyttö aloitettiin loppuvuodesta 2015. Työn tuloksena toimeksiantajalla on käytössä nykyaikainen sähköinen järjestelmä ja se antaa mahdollisuuden myös jatkokehitykselle.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste