Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ympäristövastuullisuus ravintolatoiminnassa : Pikante ravintolat kohti ympäristöohjelmaa

Kujala, Minna (2016)

 
Avaa tiedosto
Kujala_Minna.pdf (994.0Kt)
Lataukset: 


Kujala, Minna
Tampereen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605025897
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Pirkanmaan Kansanterveys ry eli Pikante. Työn tavoitteena oli löytää Pikante ravintoloille sopiva ympäristöjärjestelmä, kartoittaa ravintolatoiminnan ympäristökriittiset pisteet sekä selvittää sidosryhmien mielipiteet ympäristötyöstä. Työn tavoitteena oli siis aloittaa ympäristötyö Pikantessa.

Työn teoriaosuudessa käsitellään yritystoiminnan vastuullisuutta ja ruokapalveluiden ympäristökuormitusta sekä erilaisia ympäristöjärjestelmiä ja Joutsenmerkkiä. Opinnäytetyön tavoitteiden saavuttamiseksi järjestettiin Pikante ravintoloiden henkilökunnalle ympäristöiltapäivä, jossa käsiteltiin ravintolapalveluiden ympäristövaikutuksia ja keinoja niiden pienentämiseksi. Sidosryhmien mielipiteet tutkittiin kahdella erillisellä kyselytutkimuksella, jotka toteutettiin sähköisenä Pikanten Internetsivuilla. Toinen kyselyistä oli henkilökunnalle ja toinen asiakkaille.

Tutkimuksessa saatiin selville se, että innokkuutta ympäristökuorman pienentämiseksi löytyi molemmilta tutkituilta ryhmiltä. Henkilökunta on valmis sitoutumaan ympäristöohjelmaan. Henkilökunnan ja asiakkaiden arvot ja mielipiteet kohtasivat hyvinkin paljon. Molemmille ryhmille lähiruoka ja suomalaisuus olivat tärkeitä. Tutkimuksen perusteella Pikanten vastuullisuus on hyvällä tasolla, mutta ympäristöviestinnän puuttuessa asiakkaat eivät esimerkiksi tiedosta sitä, että jo nykyisinkin Pikante ravintolat suosivat suomalaisia ja pirkanmaalaisia tuotteita.

Työllä saatiin selville Pikante ravintoloiden ympäristöystävällisyyden ja vastuullisuuden nykytila, sidosryhmien mielipiteet ja löydettiin Pikantelle sopiva ympäristöohjelma Ekokompassi. Ympäristöohjelman rakentaminen aloitetaan syksyllä kun Ekokompassi aloittaa toimintansa Tampereella. Yhdeksi kehittämiskohteeksi valittiin ympäristöviestintä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste