Keittiöhenkilöstön koulutuksen tarve ja esteet
Tikkanen, Raija (2010)
Tikkanen, Raija
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201003085502
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201003085502
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mikä on keittiöhenkilöstön koulutustarve. Työssä selvitettiin keittiöhenkilöstön koulutustarpeet ja koulutuksen esteet sekä eroavatko työntekijöiden ja esimiesten mielipiteet koulutustarpeesta sekä koulutuksen esteistä.
Tutkimusmetodiksi valittiin kvantitatiivinen tutkimustapa ja tutkimusmenetelmänä käytettiin kontrolloitua kyselyä. Tutkimuskohteena oli Kiimingin kunnan kunnallinen liikelaitos Kiimingin Ateria ja siellä eri yksiköissä työskentelevät ravitsemispalveluhenkilöt. Osa henkilöstöstä työskentelee valmistavassa keittiössä ja osa jakelukeittiöissä. Kyselytutkimus tehtiin Kiimingin Aterian 31:lle suorittavaa työtä tekevälle keittiöhenkilöstölle ja 4 esimiehelle. Kyselyn vastausprosentti oli 94 %.
Kyselyn vastauksista selvisi, että esimiesten mukaan työn vaativuus muuttuu lähitulevaisuudessa ja koulutustarvetta on esim. taloudelliseen toimintaan liittyvissä taidoissa, ruokaohjeiden hallintaan liittyvissä asioissa ja oman alan ammatillisten ohjelmien hallinnassa. Keittiönhenkilöstön mukaan työn vaativuus ei muutu lähiaikoina, sillä vastaajista 67 % oli tätä mieltä. Henkilöstön mukaan koulutustarvetta on eritysruokavalioiden hallinnassa, yleisissä atk-taidoissa ja oman alan ammatillisten ohjelmien hallinnassa. Koulutuksen esteinä esimiehet pitävät mm. kiirettä, taloudellisia syitä ja tiedon puutetta koulutustarjonnasta. Keittiöhenkilöstön mukaan esteitä koulutukseen ovat mm. kiire, taloudelliset syyt ja eläkeiän läheisyys.
Tutkimuksen avulla saatiin arvokasta tietoa ravitsemisalan aikuiskoulutuksen suunnitteluun. Tutkimuksessa saatujen tietojen avulla voidaan aikuiskoulutusta kehittää paremmin keittiöhenkilöstön tarpeita vastaavaksi. Kiimingin Ateria saa tutkimustuloksista tietoa keittiöhenkilöstön koulutustarpeista ja koulutuksen esteistä ja pystyy ottamaan sen huomioon henkilöstön koulutussuunnittelussa.
Tutkimusmetodiksi valittiin kvantitatiivinen tutkimustapa ja tutkimusmenetelmänä käytettiin kontrolloitua kyselyä. Tutkimuskohteena oli Kiimingin kunnan kunnallinen liikelaitos Kiimingin Ateria ja siellä eri yksiköissä työskentelevät ravitsemispalveluhenkilöt. Osa henkilöstöstä työskentelee valmistavassa keittiössä ja osa jakelukeittiöissä. Kyselytutkimus tehtiin Kiimingin Aterian 31:lle suorittavaa työtä tekevälle keittiöhenkilöstölle ja 4 esimiehelle. Kyselyn vastausprosentti oli 94 %.
Kyselyn vastauksista selvisi, että esimiesten mukaan työn vaativuus muuttuu lähitulevaisuudessa ja koulutustarvetta on esim. taloudelliseen toimintaan liittyvissä taidoissa, ruokaohjeiden hallintaan liittyvissä asioissa ja oman alan ammatillisten ohjelmien hallinnassa. Keittiönhenkilöstön mukaan työn vaativuus ei muutu lähiaikoina, sillä vastaajista 67 % oli tätä mieltä. Henkilöstön mukaan koulutustarvetta on eritysruokavalioiden hallinnassa, yleisissä atk-taidoissa ja oman alan ammatillisten ohjelmien hallinnassa. Koulutuksen esteinä esimiehet pitävät mm. kiirettä, taloudellisia syitä ja tiedon puutetta koulutustarjonnasta. Keittiöhenkilöstön mukaan esteitä koulutukseen ovat mm. kiire, taloudelliset syyt ja eläkeiän läheisyys.
Tutkimuksen avulla saatiin arvokasta tietoa ravitsemisalan aikuiskoulutuksen suunnitteluun. Tutkimuksessa saatujen tietojen avulla voidaan aikuiskoulutusta kehittää paremmin keittiöhenkilöstön tarpeita vastaavaksi. Kiimingin Ateria saa tutkimustuloksista tietoa keittiöhenkilöstön koulutustarpeista ja koulutuksen esteistä ja pystyy ottamaan sen huomioon henkilöstön koulutussuunnittelussa.