Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Juhlamenujen suunnittelu aloittavalle pitopalveluyrittäjälle

Raatikainen, Emilia (2016)

 
Avaa tiedosto
Raatikainen_Emilia.pdf (2.494Mt)
Lataukset: 


Raatikainen, Emilia
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605046245
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö oli toiminnallinen kehittämistyö. Tavoitteena oli suunnitella kolme juhlamenua ja niihin sopivat teemat. Lähtökohtana toimi aloittavan pitopal-veluyrittäjän tarpeet huomioida markkinoinnilliset näkökulmat ja myytävät tuotteet ja palvelut. Menut suunniteltiin tarjottavaksi buffetpöydästä.
Ottaen huomioon aloittavan pitopalveluyrittäjän mahdollisesti rajalliset resurssit, kuten kylmäsäilytystilat, tarjoaa kolme menukokonaisuutta asiakkaille valinnanvaraa pysyen silti hallittavana. Menut on suunniteltu niin, että ne eroavat toisistaan selkeästi erilaisten raaka-aineiden puolesta. Sillä pyritään vastaamaan erilaisten asiakkaiden mieltymyksiin ja toiveisiin.
Juhlamenuiksi muodostui Raikkautta kasviksilla -menu, Rustiikkista ranskalaista -menu ja Makuja saaresta -menu. Raikkautta kasviksilla -menun teema muodostui 70-luvun ja värikkyyden ympärille. Rustiikkista ranskalaista -menun teemassa näkyy luonnollisesti ranskalainen maalaismaisuus ja punaoranssi väri. Makuja saaresta -menun teemaa muodostaessa huomioitiin sinisen sävyt ja meri.
Menuista testattiin Rustiikkista ranskalaista -menu yksityisillä päivällisillä. Vierailta saadun palautteen perusteella teemapäivällinen oli onnistunut. Jokaisen ruokalajin reseptit työohjeineen kirjattiin Jamix-tuotannonohjausjärjestelmään. Menujen raaka-ainekulut laskettiin ruokalajeittain.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste