Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Arcada
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Arcada
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Att öppna en restaurang : i Helsingfors kärncentrum

Währn, Charlotta (2016)

Avaa tiedosto
Att_oppna_en_restaurang.pdf (1.440Mt)
Lataukset: 


Währn, Charlotta
Yrkeshögskolan Arcada
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605249416
Tiivistelmä
Helsingin ravintola-ala on kehittynyt hurjasti 2000-luvulla. Uusia ravintoloita avataan tasaiseen tahtiin, mutta samaan aikaan moni ravintoloitsija sulkee ovensa. Mitä menes-tyksekkään ravintolan perustamiseen tulisi yrittäjän tietää? Monen mielestä hyvä suun-nittelu ja valmistautuminen voisivat olla tärkeimpiä ainesosia.

Opinnäytetyön päämääränä oli laatia suosituksia BasBas Oy:lle ravintolan perustamises-ta. Kyseisellä yrityksellä oli nimittäin suunnitelmissa oman ravintolan avaaminen Hel-sinkiin vuonna 2015. Kartoitin aihetta ja päätin paneutua liiketoimintasuunnitteluun, strategiaan sekä markkinointiin. Teoria-osuuteen päädyin käyttämään Philip Kotlerin, Thomas Kubrin ja Henry Minzbergin ajatuksia. Teorian vastapainoksi toteutin kolme kvalitatiivista puolistruktuurista haastattelua alan ammattilaisten kanssa. Haastattelut pe-rustuivat kymmeneen kysymykseen, joilla oli suora viittaus teoriaan. Tällä tutkimuksella uskoin saavani ajankohtaisen näkökulman Helsingin ravintola-alan tilanteesta. Haastatel-tavat kertoivat omista kokemuksistaan sekä miksi juuri Helsinki erottuu muusta Suomes-ta. Lopputulos ylitti odotukseni ja sain liitettyä tutkimustuloksen mukavasti teoriaan.

Lopputuloksena voin päätellä, että ravintola-alan yrittäjän tulisi ainakin laatia eheä liike-toimintasuunnitelma, jossa kaikki tekijät tukevat liikeideaa ja sitä kautta luo kokonais-valtaisen tuotteen, jotta yritys menestyisi Helsingissä. Opinnäytetyölläni sain hyviä suo-situksia BasBas Oy:lle sekä tuleville alan yrittäjille.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste