Konsumenterna inom REKO : En kvantitativ undersökning kring REKO-ringar i Österbotten
Kvist, Peter (2016)
Kvist, Peter
Yrkeshögskolan Novia
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605259695
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605259695
Tiivistelmä
Yhä useampi on kiinnostunut siitä mitä syö. Ihmiset haluavat tietää mitä ruoka sisältää ja mistä se tulee. Sana REKO tarkoittaa reilua kuluttamista, ruotsiksi rejäl konsumption. REKO on tuottaja ja kuluttajaryhmien väliseen kaupankäyntiin tarkoitettu malli. Kuluttajat tilaavat tuotteet suoraan tuottajilta ilman välikäsiä. Jo muutamassa vuodessa REKO-lähiruokaringit ovat kasvattaneet suosiotaan, ja niitä löytyykin jo monelta paikkakunnalta ympäri Suomea. REKO saa myös yhä useammin näkyvyyttä mediassa.
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on tutkia, minkälaista REKO-kuluttajakunta on. Tutkin myös mitä tuotteita ostetaan eniten REKO:n kautta, sekä mitä mieltä kuluttajat ovat tuotteista ja REKO:n toimivuudesta.
Tutkimus tehtiin sähköisen kyselylomakkeen avulla, joka laitettiin kolmen eri REKO-ringin Facebook-sivuille.
Kaiken kaikkiaan 677 henkilöä vastasi kyselyyn. Suurin osa REKO-kuluttajista on naisia. Eniten REKO:n kautta ostetaan kananmunia, kasviksia, perunaa, juureksia, maitotuotteita ja lihaa. Tuote jota kaikkein eniten ostetaan, on kananmunat. REKO-kuluttajille tärkeintä on, että ruoka maistuu hyvälle ja on laadukasta. Vähemmän tärkeänä pidetään ruoan ekologisuutta ja halpuutta.
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on tutkia, minkälaista REKO-kuluttajakunta on. Tutkin myös mitä tuotteita ostetaan eniten REKO:n kautta, sekä mitä mieltä kuluttajat ovat tuotteista ja REKO:n toimivuudesta.
Tutkimus tehtiin sähköisen kyselylomakkeen avulla, joka laitettiin kolmen eri REKO-ringin Facebook-sivuille.
Kaiken kaikkiaan 677 henkilöä vastasi kyselyyn. Suurin osa REKO-kuluttajista on naisia. Eniten REKO:n kautta ostetaan kananmunia, kasviksia, perunaa, juureksia, maitotuotteita ja lihaa. Tuote jota kaikkein eniten ostetaan, on kananmunat. REKO-kuluttajille tärkeintä on, että ruoka maistuu hyvälle ja on laadukasta. Vähemmän tärkeänä pidetään ruoan ekologisuutta ja halpuutta.