Liiketoimintamahdollisuuden kartoittaminen : Ateriapalveluyritys
Heiskanen, Jari (2016)
Heiskanen, Jari
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016052710488
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016052710488
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö sai alkunsa työelämän tarpeesta saada tietoa ateriapalvelutoiminnan kannattavuuden selvittämisestä. Työn toiveena oli selvittää asiakkaiden odotukset ja vaatimukset ateriapalvelutoiminnasta. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää liiketoimintamahdollisuutta sekä sen kannattavuutta pienyrittäjän toteuttamana.
Opinnäytetyö toteutettiin avoimilla kyselylomakkeilla. Kyselylomakkeet annettiin eläkeläisyhdistyksen jäsenten täytettäväksi. Halukkaat saivat osallistua tutkimukseen. Kyselylomakkeiden tarkoituksena oli kerätä laadullista tietoa mahdollisimman läheltä ateriapalvelupalveluita käyttävältä kohderyhmältä. Tut-kimuksen tavoitteena oli saada tietoa ikäihmisten odotuksista ja toiveista. Kyselylomakkeen lisäksi työssä toteutettiin teemahaastattelu, jolla täydennettiin tutkimusta. Kyseisellä tiedolla haluttiin selvittää ate-riapalvelutoiminnan sekä vanhentuvan väestön muodostaman asiakasryhmän toiveet tai parannukset lounasruokaloiden toimintaan. Opinnäytetyössä toteutettiin vertailukehittäminen eli benchmarking kil-pailija-analyysiä varten sekä menetelmäksi kerätä kokemusta ja tietoa ateriapalvelutoiminnasta.
Tutkimus toteutettiin maalis – toukokuussa 2016. Tutkimuksen tuloksena saatiin kartoitettua liiketoimin-tamahdollisuuksia vanhuksille suunnatusta yksityisestä ravintola- ja ateriapalvelutoiminnan kannatta-vuudesta. Lisäksi tutkimuksessa tehty benchmarking antoi tietoa ateriapalvelutoiminnan prosesseista ja vaatimuksista.
Opinnäytetyö toteutettiin avoimilla kyselylomakkeilla. Kyselylomakkeet annettiin eläkeläisyhdistyksen jäsenten täytettäväksi. Halukkaat saivat osallistua tutkimukseen. Kyselylomakkeiden tarkoituksena oli kerätä laadullista tietoa mahdollisimman läheltä ateriapalvelupalveluita käyttävältä kohderyhmältä. Tut-kimuksen tavoitteena oli saada tietoa ikäihmisten odotuksista ja toiveista. Kyselylomakkeen lisäksi työssä toteutettiin teemahaastattelu, jolla täydennettiin tutkimusta. Kyseisellä tiedolla haluttiin selvittää ate-riapalvelutoiminnan sekä vanhentuvan väestön muodostaman asiakasryhmän toiveet tai parannukset lounasruokaloiden toimintaan. Opinnäytetyössä toteutettiin vertailukehittäminen eli benchmarking kil-pailija-analyysiä varten sekä menetelmäksi kerätä kokemusta ja tietoa ateriapalvelutoiminnasta.
Tutkimus toteutettiin maalis – toukokuussa 2016. Tutkimuksen tuloksena saatiin kartoitettua liiketoimin-tamahdollisuuksia vanhuksille suunnatusta yksityisestä ravintola- ja ateriapalvelutoiminnan kannatta-vuudesta. Lisäksi tutkimuksessa tehty benchmarking antoi tietoa ateriapalvelutoiminnan prosesseista ja vaatimuksista.