Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Liiketoimintamahdollisuuden kartoittaminen : Ateriapalveluyritys

Heiskanen, Jari (2016)

 
Avaa tiedosto
LIIKETOIMINTA-MAHDOLLISUUDEN KARTOITTAMINEN.pdf (764.3Kt)
Lataukset: 


Heiskanen, Jari
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016052710488
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö sai alkunsa työelämän tarpeesta saada tietoa ateriapalvelutoiminnan kannattavuuden selvittämisestä. Työn toiveena oli selvittää asiakkaiden odotukset ja vaatimukset ateriapalvelutoiminnasta. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää liiketoimintamahdollisuutta sekä sen kannattavuutta pienyrittäjän toteuttamana.

Opinnäytetyö toteutettiin avoimilla kyselylomakkeilla. Kyselylomakkeet annettiin eläkeläisyhdistyksen jäsenten täytettäväksi. Halukkaat saivat osallistua tutkimukseen. Kyselylomakkeiden tarkoituksena oli kerätä laadullista tietoa mahdollisimman läheltä ateriapalvelupalveluita käyttävältä kohderyhmältä. Tut-kimuksen tavoitteena oli saada tietoa ikäihmisten odotuksista ja toiveista. Kyselylomakkeen lisäksi työssä toteutettiin teemahaastattelu, jolla täydennettiin tutkimusta. Kyseisellä tiedolla haluttiin selvittää ate-riapalvelutoiminnan sekä vanhentuvan väestön muodostaman asiakasryhmän toiveet tai parannukset lounasruokaloiden toimintaan. Opinnäytetyössä toteutettiin vertailukehittäminen eli benchmarking kil-pailija-analyysiä varten sekä menetelmäksi kerätä kokemusta ja tietoa ateriapalvelutoiminnasta.

Tutkimus toteutettiin maalis – toukokuussa 2016. Tutkimuksen tuloksena saatiin kartoitettua liiketoimin-tamahdollisuuksia vanhuksille suunnatusta yksityisestä ravintola- ja ateriapalvelutoiminnan kannatta-vuudesta. Lisäksi tutkimuksessa tehty benchmarking antoi tietoa ateriapalvelutoiminnan prosesseista ja vaatimuksista.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste