Kuuden viikon kiertävän ruokalistan suunnittelu case: T:mi Ruokala Margit
Honkola, Elina (2016)
Honkola, Elina
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016053111047
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016053111047
Tiivistelmä
T:mi Ruokala Margit on henkilöstöruokala ja pitopalvelu Kyyjärvellä. Yritys on toiminut yli 20 vuotta. Ruokala Margit toimii betonifirma Betset Oy:n tiloissa yksityisenä yrityksenä. Ruokala Margit tuottaa maukasta, itsetehtyä ja laadukasta lounasta ja kahvilapalveluita pääsääntöisesti Betsetin työntekijöille. Lounaalla käy noin 80 asiakasta päivässä. Kahvilapalveluja ostaa päivittäin noin 100 asiakasta.
Työn tavoitteena oli tehdä T:mi Ruokala Margitille kuuden viikon kiertävä ruokalis-ta ravintoarvolaskelmineen ja laskea keskimääräinen annoksen hinta. Tarkoituksena oli parantaa kustannustehokkuutta ja helpottaa Ruokala Margitin hankintoja.
Kiertävän ruokalistan myötä helpotettiin jokaviikkoista työtä Ruokala Margitissa. Ruokalista myös helpottaa hankintoja. Annoskortteihin merkittiin reaaliaikaiset hinnat, joiden kautta pystyttiin laskemaan kustannustehokkuutta.
Ruokala Margitin jo olemassa oleviin annoskortteihin lisättiin ravintoarvolaskelmat käyttäen Jamix-ohjelmaa. Annoskorttien hinnoittelun perusteeksi selvitettiin reaaliaikaiset kulut ja määriteltiin Ruokala Margitin katetavoite, jolla pystyttiin saamaan Ruokala Margitin muut kustannukset peittoon. Ravintolan kulurakenne selvittiin hinnoittelua varten.
Työn tavoitteena oli tehdä T:mi Ruokala Margitille kuuden viikon kiertävä ruokalis-ta ravintoarvolaskelmineen ja laskea keskimääräinen annoksen hinta. Tarkoituksena oli parantaa kustannustehokkuutta ja helpottaa Ruokala Margitin hankintoja.
Kiertävän ruokalistan myötä helpotettiin jokaviikkoista työtä Ruokala Margitissa. Ruokalista myös helpottaa hankintoja. Annoskortteihin merkittiin reaaliaikaiset hinnat, joiden kautta pystyttiin laskemaan kustannustehokkuutta.
Ruokala Margitin jo olemassa oleviin annoskortteihin lisättiin ravintoarvolaskelmat käyttäen Jamix-ohjelmaa. Annoskorttien hinnoittelun perusteeksi selvitettiin reaaliaikaiset kulut ja määriteltiin Ruokala Margitin katetavoite, jolla pystyttiin saamaan Ruokala Margitin muut kustannukset peittoon. Ravintolan kulurakenne selvittiin hinnoittelua varten.