Elintarviketurvallisuus palvelualalla
Jylhä, Teemu (2016)
Jylhä, Teemu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060611982
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060611982
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on osa suurempaa prosessia, jossa ISS Elintarviketeollisuuden palvelut pyrkii saamaan toiminnalleen SFS-EN ISO 22000 -sertifikaatin. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kuvata ISO 22000 -standardin kohdan 7.Turvallisten tuotteiden suunnittelu ja valmistus, mukaiset asiat ISS:n ETP:n uuteen laatukäsikirjaan. Opinnäytetyön tuloksena valmistuneet kuvaukset liitetään uuteen laatukä-sikirjaan niille kuuluviin kohtiin. Kun koko laatukäsikirja valmistuu, sitä tullaan käyttämään ohjeistuksena siitä, miten ISS ETP:n prosessit ja toiminnot jatkossa hoidetaan ja suunnitellaan.
Teoriaosassa on käsitelty standardien käyttöä ja tarkoitusta yleisellä tasolla ja lisäksi tarkemmin ISO 22000 -standardin sisältöä ja merkitystä. Lisäksi käsitellään sitä, mitä laatu tarkoittaa palvelualan ja elintarviketurvallisuuden näkökulmasta.
Teoriaosassa on käsitelty standardien käyttöä ja tarkoitusta yleisellä tasolla ja lisäksi tarkemmin ISO 22000 -standardin sisältöä ja merkitystä. Lisäksi käsitellään sitä, mitä laatu tarkoittaa palvelualan ja elintarviketurvallisuuden näkökulmasta.