Espoo Catering Ruokatuotantoprosessit suurtaloudessa
Hautala, Maarit (2016)
Hautala, Maarit
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060712215
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060712215
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee Espoo Cateringin Oy:n ruokatuotantoprosesseja suurtaloudessa. Ruokatuotanto on jatkuvan kehityksen kohde Espoo Cateringilla ja parhaimmillaan hyvä prosessi tuotannossa helpottaa käytännön työskentelyä huomattavasti.
Lasten makumaailma on erilainen kuin aikuisten jolloin samalla reseptillä valmistettu ruoka ei sovi kaikille. Ruokatuotannossa pyritään luomaan yhtenevä ruoanvalmistustapa jolloin samalla reseptillä voidaan tehdä lounas eri ikäryhmille.
Opinnäytetyö tuo esille ruokatuotantoprosessin hallinnan reseptin muokkauksesta aina valmiiseen tuotteeseen ja asiakkaiden palautteeseen tuotannon onnistumisesta.
Työ on rajattu koskemaan ruokatuotantoa sivuten siihen liittyviä osa-alueita. Haasteellista työn tekemisessä oli lähteiden löytäminen. Työtäni varten sain tietoa Espoo Cateringin tuotannon asiantuntijoilta ja opinnäytteen kehittämistehtävä pohjautuu restonomiopintojen aikana produktityönä tekemääni tuotekehityksen kurssityöhön. Opinnäytteen kirjoitustyö perustuu suurilta osin omaan kokemukseeni.
Espoo Catering on edelläkävijä suurtalousalalla hyvän omavalvontajärjestelmän, tavaran tilausjärjestelmän ja suurtalouteen sopivien reseptien muokkaamisessa huomioiden ruoan valmistamisen edellisenä päivänä mahdollisimman valmiiksi. Opinnäytteeni produktityö on esimerkki tästä ruoan valmistustavasta joka turvaa asiakkaiden lounaan saannin vaikka henkilökunnan vahvuudessa olisi puutteita. Henkilökunnan tiedottamiseen ja kouluttamiseen panostetaan paljon jolloin tiedonkulku on tehokasta koko Cateringin henkilökunnan keskuudessa ja henkilökunnan osaaminen on ajan tasalla.
Lasten makumaailma on erilainen kuin aikuisten jolloin samalla reseptillä valmistettu ruoka ei sovi kaikille. Ruokatuotannossa pyritään luomaan yhtenevä ruoanvalmistustapa jolloin samalla reseptillä voidaan tehdä lounas eri ikäryhmille.
Opinnäytetyö tuo esille ruokatuotantoprosessin hallinnan reseptin muokkauksesta aina valmiiseen tuotteeseen ja asiakkaiden palautteeseen tuotannon onnistumisesta.
Työ on rajattu koskemaan ruokatuotantoa sivuten siihen liittyviä osa-alueita. Haasteellista työn tekemisessä oli lähteiden löytäminen. Työtäni varten sain tietoa Espoo Cateringin tuotannon asiantuntijoilta ja opinnäytteen kehittämistehtävä pohjautuu restonomiopintojen aikana produktityönä tekemääni tuotekehityksen kurssityöhön. Opinnäytteen kirjoitustyö perustuu suurilta osin omaan kokemukseeni.
Espoo Catering on edelläkävijä suurtalousalalla hyvän omavalvontajärjestelmän, tavaran tilausjärjestelmän ja suurtalouteen sopivien reseptien muokkaamisessa huomioiden ruoan valmistamisen edellisenä päivänä mahdollisimman valmiiksi. Opinnäytteeni produktityö on esimerkki tästä ruoan valmistustavasta joka turvaa asiakkaiden lounaan saannin vaikka henkilökunnan vahvuudessa olisi puutteita. Henkilökunnan tiedottamiseen ja kouluttamiseen panostetaan paljon jolloin tiedonkulku on tehokasta koko Cateringin henkilökunnan keskuudessa ja henkilökunnan osaaminen on ajan tasalla.