Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Elintarvikkeiden sertifoinnin merkitys vastuullisuudessta kiinnostuneelle kuluttujalle

Hyttilä, Susanna (2016)

Avaa tiedosto
Hyttila_Susanna.pdf (457.8Kt)
Lataukset: 


Hyttilä, Susanna
Turun ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060912594
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitetään elintarvikkeiden sertifioinnin merkitystä vastuulliselle kuluttajalle. Työn tavoitteena on helpottaa vastuullisuudesta kiinnostuneen kuluttajan elintarvikevalintoja. Vastuullisen ostamisen ongelmallisuutta tuodaan esille erilaisten esimerkkien kautta kuluttajan näkökulmasta katsottuna.

Tämä opinnäytetyö on selvitystyö, ja se tarkastelee useita eri lähteitä, jotka käsittelevät vastuullisuutta elintarvikeketjuissa ja kuluttajakäyttäytymistä. Opinnäytetyössä tutkitaan sertifiointijärjestelmiä ja erityisesti niiden valvontaa.

Opinnäytetyössä ilmi tulleiden eri tutkimusten valossa, voidaan todeta, että vastuullisuus tuotantoketjussa kiinnostaa, mutta tavallisen kuluttajan on vaikea saada selville, mitä elintarviketeollisuudessa todellisuudessa tapahtuu ja mikä on elintarvikkeiden todellinen reitti kuluttajalle. Yritysten toimintaan tulisi saada lisää läpinäkyvyyttä. Pelkkä yritysten oma vakuuttelu ei riitä antamaa takuita yrityksen vastuullisuudesta. Elintarvikeketjujen valvonnan tulisi tapahtua aina kolmannen osapuolen toimesta.

Sertifiointimerkit antavat kuluttajalle tiedon vastuullisesta tuotteesta, mutta merkkejä on monia, ja ne pitävät eri vaatimuksia sisällään. Informaatiota sertifiointimerkeistä tulisi lisätä, ja tiedon löytäminen vastuullisista tuotteista tulisi tehdä helpommaksi kuluttajalle.

Kehitysehdotuksena esitetään sertifiointimerkkiä, joka pitäisi sisällään kaikki vastuullisuuden ulottuvuudet. Tällainen merkki helpottaisi kuluttaa tekemään kokonaisvaltaisesti vastuullisen elintarvikevalinnan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste