dc.contributor.author | Talvinen, Maarit | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T05:04:17Z | |
dc.date.available | 2016-10-25T05:04:17Z | |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2016102415366 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/116241 | |
dc.description.abstract | Tämä opinnäytetyö toteutettiin markkinointitutkimuksena Hattulassa toimivalle Lepaan viinitilalle. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Lepaan marja- ja hedelmäliköörien tunnettavuutta ja löytää keinoja myynnin lisäämiseksi markkinoinnin keinoin. Tutkimuksella haluttiin myös kartoittaa uusia mahdollisia asiakkaita ja mitä mieltä asiakkaat ovat likööreistä. Tutkimus palvelee Lepaan liköörien markkinointia ja tuo esiin uudenlaisia näkökulmia ja ajatuksia likööreistä ja niiden käyttötavoista ja löytää uusia keinoja myynnin lisäämiseen.
Tutkimus pohjautuu markkinointitutkimuksen teoriaan ja se toteutettiin määrällisenä eli kvantitatiivisena tutkimuksena kyselytutkimuksen muodossa. Kyselytutkimus toteutettiin kevään 2016 aikana pääkaupunkiseudulla ja Hattulassa, sekä Hämeenlinnassa ja kyselyitä lähetettiin 64 ravintolaan. Työhön idea lähti asiantuntijaviestinnän- ja tuotetietouden tunneilta, jossa käsiteltiin suomalaisia marja- ja hedelmälikööreitä. Lepaan viinitilan toiveena oli, että työssä mietittäisiin liköörien myynnin lisäämistä sosiaalisen median keinoin, ja tekemällä markkinointitutkimusta kyselytutkimuksen muodossa pääkaupunkiseudun ravintoloilta ja baarimestareilta ja Hattulan- ja Hämeenlinnan alueen ravintoloilta ja keittiömestareilta. Työn tilaaja oli Lepaan Viinitila ja toimeksiantajana tuotantoassistentti Eva Palotie.
Tutkimustuloksista selvisi, että Lepaan likööreitä ei tunneta riittävästi. Ravintoloiden asiakkaista suurinta osaa ei kiinnosta juomien alkuperä, liköörien raaka-aineet, kuitenkin kiinnostavat asiakkaita vaihtelevasti. SMM- merkinnän ravintoloista puolet koki merkittäväksi ja puolet eivät.
Tutkimus osoitti, että markkinointia on lisättävä liköörien tunnettavuuden lisäämiseksi. Jatkotutkimuksella muutaman vuoden päästä voisi selvittää seuraavia kysymyksiä: Onko Lepaan liköörien tunnettavuus lisääntynyt? Miten tunnettavuuden lisäämisen ehdotukset ovat toteutuneet? Onko marja- ja hedelmälikööreissä edelleen kehitettävää? | fi |
dc.description.abstract | This thesis was carried out as a marketing research for Lepaa Winery in Hattula. The aim of the thesis was to study the recognizability of Lepaa fruit and berry liqueurs and find out the customers’ opinions on the liqueurs. At research wanted also chart news potential customers and what do they think are the liqueurs. The study serves the marketing and brings out new perspectives and thoughts of liqueurs and their uses and new means of increasing sales.
The study is based on the theory of marketing and it was carried out as a quantitative research as a survey. The survey was in the spring of 2016 in the metropolitan area and also in Hattula and Hämeenlinna. The questionnaire was sent to 64 restaurants. The commissioner of the thesis was Lepaa Winery and production assistant Eva Palotie. The purpose was to increase the sales by means of the hoped that the social media and marketing research whit the help of the survey to the restaurants and barmen in the metropolitan area ans the restaurants and chefs in Hattula and Hämeenlinna areas.
The result shows that Lepaa liqueurs are not sufficiently known. Most of restaurant customers are not interested in the origin of liqueurs. Their raw materials, however, interest customers. Half of the restaurants found the PGI label underwent a major restaurants and the other half do not label significant.
The study showed that marketing must be increased in order to increase awareness of liqueurs. Further study in a few years might answer the following question: Has the awareness of Lepaa liqueurs increased? How have the proposals to increase awareness realized? Is there still need for improvement in fruit and berry liqueurs? | en |
dc.language.iso | fin | - |
dc.publisher | Hämeen ammattikorkeakoulu | - |
dc.rights | All rights reserved | - |
dc.title | Lepaan marja- ja hedelmäliköörien myynnin lisääminen | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/1786 | - |
dc.organization | Hämeen ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.ysa | alkoholijuomat | |
dc.subject.ysa | likööri | |
dc.subject.ysa | marjat | |
dc.subject.ysa | hedelmät | |
dc.subject.ysa | markkinointitutkimus | |
dc.subject.ysa | myynninedistäminen | |
dc.contributor.organization | Hämeen ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.keyword | Alkoholijuomat | - |
dc.subject.keyword | alkoholilaki | - |
dc.subject.keyword | liköörit | - |
dc.subject.keyword | marjat | - |
dc.subject.keyword | hedelmät | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Luonnonvara- ja ympäristöala|sv=Bioekonomi och Miljöbranschen|en=Natural Resources and Environment| | - |
dc.subject.discipline | Puutarhatalous | - |