Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Henkilöstön osaamisen kehittäminen - case ravintolamaailma Goodman

Leivo, Mika (2016)

 
Avaa tiedosto
Leivo_Mika.pdf (1.358Mt)
Lataukset: 


Leivo, Mika
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112116719
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli henkilöstön osaamisen kehittäminen Ravintolamaailma Goodmanissa. Opinnäytetyössä haettiin vastauksia osaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi kohdeyrityksessä. Lisäksi tietoa haluttiin saada osaamistarpeesta eli minkälaista osaamista oli olemassa tällä hetkellä ja millaista osaamista tarvitaan tulevaisuudessa. Opinnäytetyöllä kartoitettiin lisäksi henkilöstön oman osaamisen tunnistamista ja kehittämishalukkuutta.

Teoriaosuudessa käytiin läpi osaamisen määrittelyä sekä henkilöstön -ja osaamisen kehittämistä. Osaamisen määrittelyssä käsiteltiin nimenomaan sitä, mitä osaaminen oli ja mistä kaikesta osaaminen muodostui yleisellä tasolla. Osaamisen osuudessa käsiteltiin osaamista myös eri tasoilla yksilöosaamisesta organisaatio-osaamiseen. Henkilöstön ja osaamisen kehittämisen osuudessa eriteltiin toisistaan henkilöstön kehittäminen ja osaamisen kehittäminen, vaikka nämä aihepiirit sisälsivät joitakin päällekkäisyyksiä.

Opinnäytetyön tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Lähestymistapana oli tapaus- eli case-tutkimus. Tiedonkeruumenetelminä käytettiin kyselyä, haastattelua ja havainnointia. Tutkimus toteutettiin kohdeyrityksessä ja siihen osallistui koko henkilökunta. Kysely toteutettiin ja kerättiin anonyymisti ja haastattelut olivat henkilökohtaisia.

Tutkimusten tulosten pohjalta havaittiin, että henkilökunta tunnisti oman osaamisensa hyvin ja oli erittäin halukas kehittämään osaamistaan. Perustehtävien osalta osaamista haluttiin ylläpitää ja kehittää edelleen ja lisäosaamista kaivattiin muun muassa kahvi- eli baristataitoihin, esimiestyöhön ja turvallisuusasioihin. Saatujen tutkimustulosten pohjalta rakennettiin kehittämissuunnitelma, jossa oli tuotu esille osaamistarpeet kohdeyrityksessä tällä hetkellä sekä niiden ylläpitäminen ja kehittäminen. Lisäksi kehittämissuunnitelmassa oli otettu huomioon uusien osaamistarpeiden hankkiminen tulevaisuutta varten ja saatujen tutkimustulosten pohjalta toivottujen osaamisalueiden kehittäminen ja kouluttaminen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste