dc.contributor.author | Makkonen, Kirsi | - |
dc.date.accessioned | 2016-11-30T12:07:20Z | |
dc.date.available | 2016-11-30T12:07:20Z | |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2016112918246 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/118640 | |
dc.description.abstract | Tämä toiminnallinen opinnäytetyö on tehty toimeksiantona Malmgårdin Kartanolle. Työn tavoitteena on kartoittaa osallistuvaa havainnointia apuna käyttäen Loviisan alueen potentiaalisen ruokamatkailun mahdollisuus ja lisätä alueellista yhteistyötä luomu- ja lähiruokatuottajien kesken. Rajaus työlle tehtiin valitun kohderyhmän ja alueellisen kriteerin mukaan.
Tällä työllä vaikutetaan myös Suomen ensimmäiseen ruokamatkailustrategian jalkautumiseen tuomalla esiin Loviisan alueen ympärivuotiset ruokamatkailutilat ja valmiit ruokamatkailutuotteet. Strategian käynnistäjinä on ollut maa- ja metsätalousministeriö sekä Visit Finland. Hanketta koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian tarkoitusta ja tuotekehityksen kannalta tärkeitä strategisia tuoteteemoja sekä tuotteistamisen ja kärkituotteiden esiin tuomisen tärkeyttä. Tietoperusta käsittelee kansainvälisesti tunnistettuja ruokailmiöitä ja ruokamatkailun kehityksen suuntaa globaalisti sekä pohjoismaiden menestymistä ruokamatkailussa.
Tietoperustassa kerrotaan myös luomu- ja lähiruoan määritykset ja miksi ne ovat tärkeässä asemassa ruokamatkailussa. Tietoperustassa käsitellään myös miksi pohjolan ruokavalio mielletään kuuluvaksi skandinaaviseen ympäristöön ja miksi Suomi hyötyy Nordic Kitchen ajattelusta. Lisäksi tietoperustassa kerrotaan mihin tilaisuuksiin kartoituskäyntejä on tehty. Näihin tilaisuuksiin osallistumisella saatu tieto hyödyntää toimeksiantajaa sekä Suomen ensimmäistä ruokamatkailustrategian jalkauttamista.
Opinnäytetyön kartoitusosuus koostuu luomu- ja lähiruokaselvityksestä, jonka päätavoitteena on kartoittaa Loviisan alueen ruokamatkailuyritykset. Selvityksen avulla tuodaan esille sellaiset yritykset, jotka pystyvät tarjoamaan elämyksellisiä ja autenttisia kokemuksia matkailijalle. Yritysten tulee pystyä myös tuotteistamaan ruokamatkailutuotteita. Selvityksen pohjalta syntyneen tuotoksen; Ruokamatkailukierros- tuotteen toivotaan vahvistavan ryhmä- ja yksilömatkailua Loviisan alueella. Selvityksen tuloksista paikallisille toimijoille vastaa toimeksiantaja ja ajan saatossa Suomen ensimmäinen ruokamatkailustrategian jalkautuminen ja siitä viestiminen. | fi |
dc.language.iso | fin | - |
dc.publisher | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.rights | All rights reserved | - |
dc.title | Loviisan alueen ruokamatkailukartoitus | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/438 | - |
dc.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.contributor.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.keyword | Ruokamatkailu | - |
dc.subject.keyword | Kartoitus | - |
dc.subject.keyword | Yhteistyö | - |
dc.subject.keyword | Tuotteistus | - |
dc.subject.keyword | Paikallisuus | - |
dc.subject.keyword | Lähiruoka | - |
dc.subject.keyword | Luomuruoka | - |
dc.subject.specialization | Keittiömestari | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | - |
dc.subject.discipline | Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma | - |