Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ruokamatkailun tulevaisuuden näkymät : Case Ahlströmin ruukit

Aalto, Sirja (2016)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo_SirjaAalto_pdf.pdf (791.6Kt)
Lataukset: 


Aalto, Sirja
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121420314
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten ruokamatkailua voitaisiin kehittää Ahlströmin ruukeissa toimivammaksi kokonaisuudeksi liitettynä alueen luontoon ja kulttuuriin. Tulosten pohjalta luotiin yhteenveto potentiaalisesta ruokamatkasta, jota ei kuitenkaan tässä työssä tuotteistettu. Tämä opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona Ahlströmin ruukkien palveluliiketoiminnalle.

Opinnäytetyön teoriaosuudessa kerrottiin lukijalle taustatietoja Ahlströmin ruukeista ja niiden toiminnasta tänä päivänä. Tämän lisäksi esiteltiin ruokamatkailun käsite sekä esiteltiin Suomen ensimmäisen ruokamatkastrategian vaiheet ja tavoitteet. Teoriaa oli myös satakuntalaisesta ruokakulttuurista ja ruokaperinteistä sekä Satakunnan luonnon ja kulttuurin vetovoimatekijöistä.

Tässä opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää. Tutkimus toteutettiin teemahaastattelemalla seitsemää Satakunnan alueen kulttuuri- ja matkailutoimijaa sekä kahta henkilöä Ahlströmin ruukkien työntekijöistä. Ahlströmin ruukkien asiakkuuspäällikkö pohjusti minulle aihetta ja antoi hyviä ideoita sekä näkemyksiä opinnäytetyötäni ajatellen. Toinen Ahlströmin ruukkien työntekijöistä valittiin hänen työnkuvansa ja villiruokatietoutensa vuoksi. Muut haastateltavat henkilöt valikoituivat tasapuolisesti molempien ruukkien lähiseuduilta.

Opinnäytetyön tuloksista selvisi, että Ahlströmin ruukeissa olisi erinomaiset mahdollisuudet järjestää ruokamatkoja, sillä heidän miljöönsä ovat ainutkertaiset. Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia ruukkialueilla pidettiin valttikorttina. Myös Ahlströmin ruokatuotetta pidettiin laadukkaana ja laajasti tunnettuna lähiruuan käytön vuoksi.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste