Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Perehdytysopas Korkeasaaren ravintoloille

Nylund, Maria (2017)

 
Avaa tiedosto
Nylund_Maria.pdf (747.9Kt)
Lataukset: 


Nylund, Maria
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201703303888
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia selkeä ja yksinkertainen perehdytysopas toimeksiantajalle, Korkeasaaren ravintoloille. Perehdytys on aiheena ajankohtainen ja tärkeä, sillä Korkeasaaren ravintoloiden työntekijöiden vaihtuvuus on sesonkipainotteisen työn takia runsas. Perehdytysopas toimii työntekijöiden perehdytyksen tukena ja helpottaa ensimmäiseen työpäivään tulemista.

Korkeasaaren ravintolat kuuluvat Marcante Oy:n yritys ryppääseen. Marcante Oy:n ravintolaperheeseen lukeutuu myös Ravintola Aino. Korkeasaaren ravintoloihin kuulu kolme ravintolaa, kahdeksan kioskia, kahvila ja henkilöstöravintola.

Opinnäytetyön tietoperustaan on kerätty teoriaa alan kirjallisuudesta sekä aineistosta. Opinnäytetyö käsittelee aiheita perehdyttämisestä, rekrytoinnista, työehtosopimuksesta ja työhyvinvoinnista. Nämä osatekijät ovat tärkeitä, sillä ne heijastuvat yrityksen imagoon ja tuottavuuteen.

Teoriaosuus tuo esiin perehdyttämisen tärkeyden. Perehdytysopasta täydentää perehdytyssuunnitelma ja perehdytyksen arviointilomake. Esimiehet toimivat yksiköissä perehdyttäjinä. Perehdytyssuunnitelma toimii esimiesten tukena perehdytyksen toimivuuden takaamiseksi. Perehdytyksen arviointilomake jaetaan kesän lopulla satunnaisesti valituille työntekijöille, joiden arvioiden perusteella voidaan kehittää perehdyttämistä seuraavalle vuodelle.

Perehdytysoppaan laatiminen perustuu edellisen vuoden perehdyttämismateriaaleihin, tämän opinnäytetyön teoriaan, omaan kokemukseen, sekä Korkeasaaren ravintoloiden esimiehille, työntekijöille ja satunnaisille ravintola-alan ulkopuolisille henkilöille laadittuun kyselyyn, jonka vastausten perusteella perehdytysopasta on kehitetty paremmaksi.

Tämä perehdytysopas on tarkoitettu jokaiselle työntekijälle työtehtävää katsomatta. Jokaisesta toimipisteestä löytyy materiaalit toimintaohjeista ja tuotteista perehdytyksen tukemiseksi. Perehdytysopas sisältää muun muassa tietoiskun yrityksestä, työvaatetuksesta, tauoista, palkanmaksusta, sairastumisen toimintaohjeista ja esimiesten yhteystiedot.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste