Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Muutoksia keittiössä : Kokemuksista opiksi muutoksen toteuttamisesta ravitsemuspalveluissa

Kaukometsä, Pirkko (2017)

 
Avaa tiedosto
Kaukometsa_Pirkko.pdf (792.4Kt)
Lataukset: 


Kaukometsä, Pirkko
Tampereen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704074393
Tiivistelmä
Ravitsemuspalveluiden ammattikeittiöt ovat viime aikoina keskittäneet ruoanvalmistuksen entistä suurempiin tuotantokeittiöihin. Ruoanvalmistuksen tuotantotapoja on muutettu vastaamaan alan kehitystä. Ruokapalvelualalla muutoksia ovat edesauttaneet laitteiden teknologistuminen ja sitä kautta uusien ruokatuotantotapojen käyttöönottaminen, asiakkaiden muuttuvat tarpeet, kustannussäästöt, energiatehokkuus sekä logistiikan haasteet.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli saada esille muutosten jo läpikäyneiden ravitsemuspalveluiden henkilöstön kokemukset ja näkemykset siitä mitä muutoksessa olisi hyvä huomioida. Opinnäytetyön lähestymistapa oli kvalitatiivisessa tutkimuksessa ja menetelmänä käytettiin haastatteluita ja niiden analysointia. Toimeksiantajana työlle oli ravitsemuspalveluita tuottava yritys. Tutkimuksen sisällössä salassapito otetaan huomioon kirjoitettaessa yrityksestä tai sen henkilöstöstä.

Tutkimuksen osoitti, että muutoksen tarkka suunnittelu on tärkeässä roolissa. Suunnittelussa on kiinnitettävä huomioita työprosessien suunnitteluun, muutosviestintään ja työhyvinvointiin. Kokemuksissa esiintyi sekä muutosvastaisuutta että muutoshalukkuutta. Tuotantomenetelmien ajantasaisen ammatillisen tiedon saatavuuden niukkuus koettiin ongelmaksi. Ammattikeittiöiden tuotantomenetelmien muutokset nähtiin tarpeellisena, hyödyllisenä sekä taloudellisesti järkevänä.

Henkilöstön osallistamisella muutoksen suunnitteluun ja tiedon hankkimisella etukäteen on merkitystä muutoksen toteutumisessa. Tutustumiskäynnit ja vierailut tuotantokeittiöihin, joissa tuotantomenetelmät ovat olleet käytössä useamman vuoden antavat myös tarvittavaa tietoa. Toteutuneen muutoksen yhteinen läpikäyminen henkilöstön kanssa luo oppimisen kokemuksen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste