Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Järvenpään kaupungin ravitsemispalveluiden Jamix-tuotannonohjausjärjestelmän päivitys ja käyttöönotto

Vesala, Kati (2017)

 
Avaa tiedosto
Vesala_Kati.pdf (912.3Kt)
Lataukset: 


Vesala, Kati
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704255356
Tiivistelmä
Järvenpään kaupungin ravitsemispalveluissa todettiin vuoden 2015 lopulla tarve tuotannonohjausjärjestelmä Jamixin päivittämiseksi. Vanhaan järjestelmään oli kertynyt tuhansia ruokaohjeita, eikä ohjelma toiminut enää kunnolla, jos järjestelmään kirjautui yhtä aikaa useita käyttäjiä.

Tuotannonohjausjärjestelmän päivitys ja käyttöönotto päätettiin tehdä projektimuotoisesti ja työhön irrotettiin keittiötyöstä ruokapalveluvastaava, joka koulutettiin ohjelman pääkäyttäjäksi. Pääkäyttäjän vastuulla oli ohjelman perustietojen läpikäynti ja ruokaohjeiden siirto vanhasta järjestelmästä tarkistuksen jälkeen uuteen ohjelmaan. Jamixin uuteen versioon perustettiin myös ruoka-aineita ja varastokortteja Järvenpään kaupungin valikoimissa olevien raaka-aineiden perusteella.

Projektin päämääränä oli päivittää koko Jamix tuotannonohjausjärjestelmä, sekä ottaa tuotantokeittiöissä käyttöön Jamix Ruokatuotanto Standardin selainversio, johon muut kuin pääkäyttäjä eivät voi tallentaa muutoksia. Järjestelmän päivitys tulee olemaan jatkossa pääkäyttäjän vastuulla. Jamix Ateriatilauksen selainversio haluttiin käyttöön palvelukeittiöiden ruokatilauksia varten. Työ aloitettiin vuoden 2016 alussa ja siihen varattiin noin 1,5 vuotta.

Opinnäytetyö rajattiin aluksi koskemaan Jamix Ateriatilauksen käyttöönottoa ja koulutusta, mutta ajanpuutteen vuoksi rajausta muutettiin projektin kuluessa. Opinnäytetyössä keskitytään Jamix Ruokatuotanto Standardin selainversion käyttöönottoon ja käyttäjien koulutukseen. Ohjelma otettiin käyttöön talven 2016 ja kevään 2017 aikana kaikissa Järvenpään kaupungin tuotantokeittiöissä. Pääkäyttäjän toimesta tuotantokeittiöille tehtiin kuvallinen pikaohje selainversion käytöstä. Tuotantokeittiöiden käyttäjiä koulutettiin osittain myös paikan päällä keittiöissä.

Projekti ja opinnäytetyö aloitettiin samanaikaisesti alkuvuodesta 2016. Opinnäytetyön valmistuessa keväällä 2017 projekti on vielä kesken. Tuotannonohjausjärjestelmästä löytyy n. 950 Järvenpään kaupungin omaa ruokaohjetta ja lähes 900 varastokorttia. Järjestelmään ei ole viety ruokalistoja, eikä ateriatilauksen testausta, käyttöönottoa tai käyttäjien koulutusta ole tehty.

Projektin venyminen ja opinnäytetyön fokuksen muuttuminen liittyivät tiiviisti uuden tuotantokeittiön toiminnan aloitukseen Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa JUSTissa. Pääkäyttäjä työskentelee toiminnan aloittaneessa tuotantokeittiössä tuotantovastaavana ja päivittäinen työ on vienyt aikaa projektilta. Ruokaohjeiden vakioiminen ja Jamixin perustietojen rakennus jatkuu päivittäisen työn ohella. Ruokalistojen julkaiseminen ja Jamix Ateriatilauksen käyttöönotto on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2017 loppupuolella.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste