Kehittämisehdotuksia henkilökunnan sitouttamiseksi organisaatiomuutoksissa: Fresh -tuotevalikoiman lanseeraaminen 2017
Nyman, Mia (2017)
Nyman, Mia
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705056553
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705056553
Tiivistelmä
Muutokset ovat välttämättömiä organisaatioille säilyttääkseen asemansa markkinoilla. Muutoksia on niin pieniä kuin suuriakin ja jokainen muutos vaatii muutosjohtamista. Muutosjohtajalta vaaditaan rationaalisen ajattelun lisäksi tunneälyä, sillä ihmiset kokevat muutokset eri tavalla. Osalle muutokset voivat olla ennestään tuttuja, sillä aikaisemmat kokemukset ovat antaneet valmiudet uusien muutoksien vastaanottamiselle. Tätä ei voida kuitenkaan pitää itsestään selvyytenä. Muutosjohtajalta vaaditaan systemaattista toimintaa huomioiden yksilöiden tarpeet.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on kartoittaa henkilöstön sitoutumiseen vaikuttavia tekijöitä Sodexo Oy:llä organisaatiomuutoksissa. Organisaatiomuutos teemana rajautuu vuoden alussa lanseerattuun Fresh -tuotevalikoimaan. Opinnäytetyössä tuodaan näkökulmia lisäksi aikaisempiin muutoksiin S&U (Schools & Universities) segmentissä.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys muodostuu muutososaamisen osa-alueiden ja sitouttamisen keinojen keskeisten osatekijöiden määrittelystä. Muutososaamisen alla käsitellään muutosprosessia laaja-alaisesti ja muutosjohtamisen eri osatekijöitä. Sitouttamisen keinojen alla käsitellään työntekijän sitoutumiseen vaikuttavia osatekijöitä. Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä lähteinä on käytetty kirjallisuutta ja internet lähteitä. Empiirinen osuus opinnäytetyössä koostuu kehittämistyön taustoista, yritysesittelystä sekä haastattelutuloksista, joiden pohjalta kehittämisehdotukset tehtiin. Kehittämisehdotukset ovat täysin tulosten pohjalta laadittuja. Kehittämisehdotukset ovat kuvituskuvina tukemassa haastattelutuloksia.
Sitoutumiseen vaikuttavia tekijöitä organisaatiomuutoksissa selvitettiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla eli teemahaastatteluilla, jotka toteutettiin Sodexo Oy:n henkilöstölle helmikuussa 2017. Haastatteluun vastasi 11 kutsutusta 8 haastateltavaa. Jokainen haastateltavista työskentelee esimies tai -vastaavissa tehtävissä. Suurin osa haastateltavista oli pääkaupunkiseudulta.
Haastatteluaineistot analysoitiin teemoittain, joiden pohjalta kehittämisehdotukset tehtiin. Opinnäytetyön tuloksena syntyi arvokasta tietoa sisältävä PowerPoint kokousmateriaali, joka pitää sisällään haastattelun tulokset ja konkreettiset kehittämistoimenpiteet. Kokousmateriaalin Sodexo Oy voi ottaa heti käyttöön kehittämään toimintaansa ja vaikuttamaan suoraan kehittämiskohtiin muutoksissa.
Opinnäytetyö toteutettiin aikataululla tammikuu–huhtikuu 2017.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on kartoittaa henkilöstön sitoutumiseen vaikuttavia tekijöitä Sodexo Oy:llä organisaatiomuutoksissa. Organisaatiomuutos teemana rajautuu vuoden alussa lanseerattuun Fresh -tuotevalikoimaan. Opinnäytetyössä tuodaan näkökulmia lisäksi aikaisempiin muutoksiin S&U (Schools & Universities) segmentissä.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys muodostuu muutososaamisen osa-alueiden ja sitouttamisen keinojen keskeisten osatekijöiden määrittelystä. Muutososaamisen alla käsitellään muutosprosessia laaja-alaisesti ja muutosjohtamisen eri osatekijöitä. Sitouttamisen keinojen alla käsitellään työntekijän sitoutumiseen vaikuttavia osatekijöitä. Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä lähteinä on käytetty kirjallisuutta ja internet lähteitä. Empiirinen osuus opinnäytetyössä koostuu kehittämistyön taustoista, yritysesittelystä sekä haastattelutuloksista, joiden pohjalta kehittämisehdotukset tehtiin. Kehittämisehdotukset ovat täysin tulosten pohjalta laadittuja. Kehittämisehdotukset ovat kuvituskuvina tukemassa haastattelutuloksia.
Sitoutumiseen vaikuttavia tekijöitä organisaatiomuutoksissa selvitettiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla eli teemahaastatteluilla, jotka toteutettiin Sodexo Oy:n henkilöstölle helmikuussa 2017. Haastatteluun vastasi 11 kutsutusta 8 haastateltavaa. Jokainen haastateltavista työskentelee esimies tai -vastaavissa tehtävissä. Suurin osa haastateltavista oli pääkaupunkiseudulta.
Haastatteluaineistot analysoitiin teemoittain, joiden pohjalta kehittämisehdotukset tehtiin. Opinnäytetyön tuloksena syntyi arvokasta tietoa sisältävä PowerPoint kokousmateriaali, joka pitää sisällään haastattelun tulokset ja konkreettiset kehittämistoimenpiteet. Kokousmateriaalin Sodexo Oy voi ottaa heti käyttöön kehittämään toimintaansa ja vaikuttamaan suoraan kehittämiskohtiin muutoksissa.
Opinnäytetyö toteutettiin aikataululla tammikuu–huhtikuu 2017.