Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Katuruokatoiminnan omavalvonta ja sen suunnittelu

Tolonen, Lauri (2017)

 
Avaa tiedosto
Tolonen_Lauri.pdf (1.265Mt)
Lataukset: 


Tolonen, Lauri
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2017
Creative Commons License
Creative Commons Attribution-NonCommercial 1.0 Suomi
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704124665
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli laatia ohjeistus omavalvontasuunnitelman laatimiseen liikkuvalle elintarvikehuoneistolle. Tutkimuksen tavoitteena oli ilmiön ymmärtäminen ja kriittisten kohtien esiin tuominen ohjeistukselle. Työn toimeksiantajana oli Street Food Crew Oy.
Työ toteutettiin toimintatutkimuksena, ja siinä käytettiin laadullista tutkimusta. Laadullinen tutkimus koostui kahdesta kyselystä ja niiden tulosten sisällönanalyysistä. Toinen kysely lähetettiin kahdelletoista katuruokayrittäjälle ja toinen neljälle ympäristöterveysviran- omaiselle. Kyselyissä kartoitettiin käytettyjä tietolähteitä suunnitelmaa kirjoitettaessa, yleisimpiä ongelmia sekä yleisimpiä huomautuksen kohteita liikkuvia elintarvikehuoneistoja tarkistettaessa.
Tuloksista ilmeni, että käytetyimmät tietolähteet ovat Evira, kunnan ympäristöterveysvirasto, internet sekä oma aiempi kokemus. Yleisimpiä ongelmia olivat omavalvontasuunnitelman pitäminen lyhyenä ja selkeänä, lämpötilojen hallinta sekä vaatimuksien toteuttaminen käytännössä. Huomautuksia toimijat olivat saaneet käsittelyhygieniasta, lämpötilojen hallinnasta sekä omavalvontasuunnitelman puutteellisuudesta.
Tutkimuksen tulokset olivat ennakko-odotusten mukaisia ja tukivat aiempaa näkemystä ohjeistuksesta. Ohjeistuksen piti opastaa kirjoittajaa tarpeeksi lyhyeen, selkeään ja toimi- vaan omavalvontasuunnitelmaan, joka voidaan helposti päivittää ja omaksua.
Työn tuloksena saatiin laadittua ohjeistus, jota uudet katuruokayrittäjät voivat käyttää apunaan. Jatkotutkimuksissa voidaan tutkia ohjeistuksen käyttöä ja sen tuomaa apua yrittäjille.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste