Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

FSSC 22000 ELINTARVIKETURVALLISUUDEN HALLINTAJÄRJESTELMÄN EDELLYTYKSET JA TOTEUTUS PIENELLE ELINTARVIKEYRITYKSELLE

Roukala, Matti (2017)

 
Avaa tiedosto
Roukala_Matti.pdf (1.661Mt)
Lataukset: 


Roukala, Matti
Hämeen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705086768
Tiivistelmä
FSSC 22000 elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä on standardi, jonka pohjana on vuonna 2005 julkaistu ISO 22000 -standardi. ISO 22000 -standardia täydennettiin teknisellä lisäosalla TS 22002-1:2009 ja FSSC li-sävaatimuksilla, joista muodostui nykyinen FSSC 22000 -standardi. FSSC 22000 on Foundation for Food Safety Certificationin kehittämä itsenäinen hallintajärjestelmä. (FSSC 22000, 2015.)

Opinnäytetyön toimeksiantaja oli konditoria ja leipomotuotteita valmistava Hakafood Oy, jonka tuotantolaitos sijaitsee Valkeakoskella. Työn tavoit-teena oli rakentaa heille toimiva hallintajärjestelmä, joka vastaa FSSC 22000 -standardia. Lisäksi työn tavoitteena oli antaa valmiuksia pienille elintarvikelaitoksille hallintajärjestelmän tekoon.

Työssä paneuduttiin tarkasti yrityksen toimintaan ja käytiin kaikki Haka-foodin tuotannolliset asiat läpi ISO 22000 -standardin ja lisäosan avulla. Standardi antaa vaatimuksia osa-alueista, joista laadittiin ja laitettiin käytäntöön toimintamallit, jotka soveltuvat tämän suuruiselle yritykselle.

Omavalvonta saatiin standardin vaatimusten mukaiseksi, tästä osoituksena Hakafoodille myönnettiin joulukuussa 2016 FSSC 22000 -sertifikaatti. Sertifikaatin myöntämisen jälkeen huomattuja hyötyjä toiminnalle ovat reklamaatioiden pienentyminen, yleisen hygienian, siisteyden ja järjestyksen paraneminen ja myös uusien myyntikanavien saaminen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste