Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Uuden ravintola-alan yrityksen liiketoimintasuunnitelma

Makkonen, Saija (2016)

 
Avaa tiedosto
Uuden ravintola-alan yrityksen liiketoimintasuunnitelma.pdf (472.1Kt)
Lataukset: 


Makkonen, Saija
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705086958
Tiivistelmä
Tulen seuraavina vuosina perustamaan lounaskahvilan. Tämän 2016 vuonna kootun opinnäytetyön ensisijaisena tavoitteena on luoda tälle kahvilalle alustava liiketoimin-tasuunnitelma, jonka pohjalle voidaan koota lopullinen liiketoimintasuunnitelma.

Työni koostuu viitekehyksestä, jossa käsitellään yrityksen perustamisen tärkeimpiä vaiheita ja produktista, joka on lounaskahvilan liiketoimintasuunnitelma. Rajaan teori-an koskemaan ravintola-alan yrityksen perustamista. Liiketoimintasuunnitelma sisäl-tää liikesalaisuuksia ja siitä syystä julkaistaan liitteissä.

Teoriaosuuden tavoitteena on tarjota lukijalle tiivistetty ja helppolukuinen ohje yrityk-sen perustamisen tärkeimpiin vaiheisiin sekä kasvattaa kirjoittajan tietämystä aihees-ta. Ensimmäiseksi listaan ravintola-alan yrityksen perustamisen keskeisimmät vaiheet, joita ovat oman valmiuden selvittäminen, liikeidean jalostaminen, liiketoimintasuunni-telma, markkinatutkimus, luvanvaraisuuden ja ilmoitusvelvollisuuden selvittäminen, markkinointisuunnitelma, rahoituksen hankkiminen, yritysmuodon valinta, liiketoimin-tasopimukset, yrityksen rekisteröinti, liiketilan hankinta, vakuutukset ja kirjanpidon järjestäminen. Tärkeimpiin vaiheisiin, kuten rahoituksen hankkiminen ja kirjanpito perehdyn tarkemmin muutamassa seuraavassa kappaleessa.

Selvitän liitteisiin yritykseni optimaalisen kohderyhmän, tuotteet, toiminnot ja strategi-aan, markkinointiin ja rahoitukseen liittyvät asiat. Sijaintiin, aikaan ja markkinatilan-teeseen yhteydessä olevat luvut ja muut seikat tulen selvittämään vasta kun yrityksen perustaminen on ajankohtaista.
Pyrin löytämään johtopäätösteni tueksi mahdollisimman kattavaa ja luotettavaa tietoa eri tutkimus- ja tiedonhankinnan keinoin. Päälähteinäni käytin eri kirjallisuutta ja yksi-tyisyrittäjien haastatteluja.
Liiketoimintasuunnitelman pohjana käytin Helen Jamiesonin My Business My Succes -teoksen ohjeita, Ahosen, Koskisen ja Romeon ravintola-alan yrityksen liiketoiminta-suunnitelmamallia, virallisia oppaita, asiantuntijoiden haastatteluja, kirjallisuutta ja nettilähteitä.

Tiivistääkseni liiketoimintasuunnitelman pääkohdat yhdeksi kuvaksi, loin liiketoimin-tamallin Business Model Alchemistin julkaiseman englanninkielisen Business Model Canvasin pohjalta. Se on luotu lähtökohtaisesti jo olemassa olevien liiketoimintamal-lien kehittämiseen, mutta hyödynsin mallia siltä osin, että se palveli tämän työn tarkoi-tusta parhaiten.
Työn tuloksena on tiivis ja helppolukuinen tietopaketti yrittäjyyden ensiaskelien tueksi. Sitä seuraa noin 60 sivun mittainen kattava liiketoimintasuunnitelma, joka toimii suunnannäyttäjänä ja pohjana lähivuosina perustettavalle kahvilalle.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste