Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Food for Thought vastuullisuuskiertue UniCafe -ravintoloissa

Hakanen, Veera (2017)

 
Avaa tiedosto
Hakanen_Veera.pdf (942.8Kt)
Lataukset: 


Hakanen, Veera
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705138038
Tiivistelmä
Tämä produktityyppinen opinnäytetyö on raportti vastuullisuudesta HYY Yhtiöitten UniCafe –ravintoloissa ja ravintoloissa syksyllä 2016 toteutetun Food for Thought –vastuullisuuskiertueen kuvaus.

Olemme tehneet UniCafe –ravintoloissa vuosien varrella monia vastuullisia valintoja ja ne ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Osallistumme vuosittain moniin yhteistyökumppaneidemme tapahtumiin ja kampanjoihin sekä järjestämme erilaisia teemaviikkoja. Samalla kuitenkin mietimme, että ehkä emme kerro tarpeeksi tai riittävän konkreettisesti tekemästämme hyvästä työstä. Mietimme, että vastuullisuuteen liittyvistä tekemisistämme ei voida kertoa vain teemaviikon omaisesti – vastuullisuushan ei ole yksittäisiä, normaalista arjestamme irrotettavia teemoja, vaan teemme sitä kaikkea jatkuvasti, se on meille arkipäivää. Tästä kaikesta, erillisten kampanja- ja teemaviikkojen runsaudesta ja vastuullisuusasioista viestimisen vaikeudesta, syntyi ajatus Food for Thought –vastuullisuuskiertueesta.

Tämän opinnäytetyön tutkimuksen tyyppinä on kvalitatiivinen eli laadullinen tutkimus. Tutkimusmenetelminä on käytetty havainnointia eli observointia sekä keskusteluja.

Aluksi tietoperustassa selvitetään vastuullisen liiketoiminnan käsitteitä ja merkitystä UniCafe –ravintoloiden ja vastuullisuuskiertueen kannalta tärkeimmiltä vastuullisuuden osa-alueilta, eli ympäristö ja sosiaalinen vastuullisuus sekä vastuullinen ruoka. Vastuullisuus on HYY Yhtiöitten strateginen arvo ja kaikki tekeminen perustuu vahvasti vastuullisuuteen. Food for Thought –vastuullisuuskiertueen avulla haluttiin tuoda näkyväksi UniCafe –ravintoloiden tekemiä vastuullisia valintoja.

Työssä pohditaan kampanjaa myös viestinnän kannalta, sillä vastuullisuusasioista viestiminen oli koko kiertueen tarkoitus.

Keskeisenä osiona kuvataan syksyllä 2016 toteutetun kiertueen suunnittelu- ja toteutusvaiheet sekä esitellään lyhyesti mukana olleet yhteistyötahot ja valintaperusteet, miksi juuri he olivat mukana. Vastuullisuuskiertue tullaan toteuttamaan uudelleen tulevina vuosina ja tämän työn avulla on pyritty löytämään kehitysehdotuksia kampanjan toteuttamiselle ja siitä viestimiselle paremmin.

Työn perusteella voidaan sanoa, että Food for Thought –vastuullisuuskiertueen avulla on mahdollista kertoa uusille ja vanhoille asiakkaille tekemästämme työstä ja kehityksestä tavoitteidemme saavuttamisessa. Kiertueen avulla teemme jokapäiväisistä valinnoistamme näkyviä ja konkreettisia. Sen kautta saamme toivottavasti myös rakentavaa palautetta siitä, mihin suuntaan opiskelijat, asiakkaamme ja omistajamme, haluavat vastuullisuuttamme kehittää.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste