Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Juhlasuunnitelma : Case: Sepänniemen lomakylä

Rankila, Elisa; Tapaus, Jenny (2010)

 
Avaa tiedosto
Rankila_Elisa.pdf (1.320Mt)
Lataukset: 


Rankila, Elisa
Tapaus, Jenny
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201004216704
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli laatia juhlasuunnitelma, jonka tarkoituksena on tuottaa vieraille ruokaelämys. Työ suunniteltiin sellaiseksi, että toimeksiantaja voi hyödyntää sen materiaaleja myös jatkossa. Tutkimuksissa keskityttiin hankkimaan ajankohtaista ja käytännönläheistä tietoa juhla- ja ruokapalveluiden tuottamisesta.

Aineisto kerättiin kahdella eri tutkimusmenetelmällä: asiantuntijahaastattelulla ja järjestämällä experimentti, jossa hankittuja tietoja testattiin ja josta tulokset kerättiin asiakastyytyväisyyskyselyllä. Asiantuntijahaastattelut toteutettiin teemahaastatteluna marraskuun alussa 2009. Saatujen tulosten testaamiseksi järjestettiin koetilaisuus marraskuun lopussa 2009. Asiakastyytyväisyystutkimuksen aineisto kerättiin tilaisuudesta lomakekyselynä.

Asiantuntijahaastatteluun osallistui kolme alan ammattilaista Töysän seudulta. Haastatteluissa selvisi, että juhlien järjestäminen kodin ulkopuolella on lisääntynyt. Töysän alueella asiakkaat ovat yhä tietoisempia siitä, mitä haluavat, ja he toivovat juhliinsa usein perinteisiä ruokia erikoisuuksien sijaan. Tunnelman luomisessa huomiota tulee kiinnittää perusasioiden, kuten somistuksen lisäksi tilan siisteyteen, vieraiden vastaanottoon ja henkilökunnan kiireettömään olemukseen.

Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi kuusi koetilaisuuteen osallistunutta vierasta. Vastanneet pitivät ruokaa maukkaana, herkullisen näköisenä ja tilanteeseen sopivana. Viinin maistajaisia pidettiin onnistuneena ja viisi kuudesta kertoi oppineensa ohjelmanumerosta jotain uutta. Tilan somistuksesta ja kattauksesta pidettiin sekä illan koettiin olevan tunnelmallinen ja miellyttävä. Palautteen perusteella asiakkaat olivat kokeneet illan olleen elämyksellinen.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että asiantuntijahaastattelussa esille nousseet asiat pitivät paikkansa, kun niitä testattiin käytännössä. Tutkimusmenetelmien avulla saatiin tietoa juhlien suunnittelemisesta ja toteuttamista käytännön tasolla. Ihmiset järjestävät juhlia yhä enemmän kodin ulkopuolella. He arvostavat perinteisyyttä ja yksinkertaisuutta mutta haluavat juhliinsa näyttäviä yksityiskohtia. Saatuja tuloksia hyödynnettiin Sepänniemen 30 -vuotisjuhlan suunnittelussa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste