Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ruokamatkaideoita Satakuntaan latvialaisista ruokamatkoista

Salo, Samuli (2017)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
Salo_Samuli.pdf (450.8Kt)
Lataukset: 


Salo, Samuli
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2017
Creative Commons License
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Suomi
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705199029
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli latvialaisten ruokamatkojen tutkiminen. Vertailukohteista saadun inspiraation myötä kehitettiin Satakunnan olosuhteisiin soveltuvia ruokamatkailuideoita. Vertailun kohteena olivat pääosassa matkojen yleinen sisältö sekä niiden temaattiset painopisteet. Työn tilaajana oli Satakunnan ammattikorkeakoulun matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmä.

Tutkimusmenetelmänä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta. Opinnäytetyön tutkimusmetodina oli benchmarking eli vertailukehittäminen, jonka avulla tutkittiin kuutta tutkimuskohteeksi valittua matkaa. Tutkimuskohteiksi valittiin sisällöltään eroavia ja samasta kaupungista lähteviä ruokamatkoja. Satakuntaan kehitettyjä ruokamatkaideoita tutkittiin myös SWOT-analyysiä käyttäen.

Teoriaosuudessa käsiteltiin ruokamatkoja, niiden tuotteistamista sekä latvialaista ruokakulttuuria. Lisäksi lukijalle avattiin käytetyn tutkimusmenetelmän ja erilaisten tutkimusmetodien teoreettista taustaa.

Tutkimuksesta selvisi, että osa latvialaisista ruokamatkoista sisälsi ruokailun ohella luontomatkailun ja kulttuurimatkailun piirteitä. Matkoilla painotettuja elementtejä olivat esimerkiksi lähiruoka ja ruokaperinteet. Vertailukohteiden myötä kehitettiin kuusi erilaista ruokamatkaideaa Satakuntaan, joissa yhdistettiin esikuvan mukaisesti useita teemoja sekä painotettiin samoja asioita.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste