Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Leipäpakkausvertailu : Case Pirjon Pakari

Kohtala, Joonas (2017)

Avaa tiedosto
Kohtala_Joonas.pdf (411.9Kt)
Lataukset: 


Kohtala, Joonas
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705199067
Tiivistelmä
Pirjon Pakari käyttää kahdenlaisia tuotepakkauksia: muovi- ja paperipakkauksia. Tavoite oli selvittää, kumpi pakkaus soveltuu paremmin kullekin leipätuotteelle. Neljä työhön valittua tuotetta olivat Häjypoika, Ruis-Iisakki, Porkkanakakko ja Porkkanasämpylä.

Laboratoriossa havainnoitiin tuotteissa tapahtuvia fysikaalisia muutoksia. Mitatut ominaisuudet olivat paino, kovuus, kuiva-ainepitoisuus ja vesiaktiivisuus. Painohävikki oli suurempi muovipakkaukseen pakatuissa tuotteissa. Kuivaainepitoisuudessa ja vesiaktiivisuudessa pakkausten välillä ei ollut selkeää eroa.
Tuotteiden kovuudesta ei saatu luotettavaa dataa.

Tiedon keräämiseksi pakkausten vaikutuksesta ostopäätöksiin laadittiin kyselytutkimus. Muovipakkaus osoittautui suositummaksi vaihtoehdoksi kuluttajien keskuudessa tuotteiden paremman säilyvyyden ansiosta.

Johtopäätös on, että tuotteiden tulee yhä olla saatavilla molemmissa pakkauksissa. Porkkanakakolle ja -sämpylälle suositellaan muovipakkausta.
Häjypojalle ja Ruis-Iisakille suositellaan paperipakkausta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste