Ombyggnad av redan befintliga byggnader till livsmedels- och produktionslokaler
Koskinen, Sofia (2017)
Avaa tiedosto
Lataukset:
Koskinen, Sofia
Yrkeshögskolan Novia
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705229333
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705229333
Tiivistelmä
On olemassa monia maatalouden ja teollisuuden rakennuksia jotka seisovat tyhjinä, koska niitä ei tarvita tai tuotanto on muutettu pois tai lopetettu kokonaan. Joskus on olemassa joku, joka haluaa hyödyntää jo olemassa olevia rakennuksia ja aloittaa uuden toiminnan niissä. Silloin täytyy keksiä sellaista toimintaa, jona haluaa aloittaa ja sitten alkaa toteuttaa sitä.
Opinnäytetyön tavoitteena on antaa käsitys siitä, mitä kaikkia lakeja on otettava huomioon, kun alkaa muuttaa rakennelmaa elintarvike- tai tuotantotilaksi. Kaikki lait, jotka saattavat vaikuttaa muuntamiseen eivät ole mukana, mutta tärkeimmät, joilla on suurempi merkitys, on tiivistetty tähän opinnäytetyöhön.
Kohteet, jotka on lueteltu, ovat mukana esimerkkinä siitä, miten olemassa olevaa rakennusta voi muuntaa. Uudisrakennettu teurastamo on mukana siitä syystä, että voitaisiin verrata eroja uuden teurastamon rakentamisen ja teurastamon rakentamiseen olemassa olevaan rakennukseen välillä.
Opinnäytetyötä tullaan käyttämään pohjana oppaaseen, joka Rannikon Ruoka, saadessaan taloudellista tukea, alkaa ajan kanssa työstää. Opas tulee toimimaan siten, että sitä käytetään ohjauskeinona niille, jotka aikovat muuntaa olemassa olevia rakennuksia elintarvike- ja tuotantotiloiksi.
Opinnäytetyön tavoitteena on antaa käsitys siitä, mitä kaikkia lakeja on otettava huomioon, kun alkaa muuttaa rakennelmaa elintarvike- tai tuotantotilaksi. Kaikki lait, jotka saattavat vaikuttaa muuntamiseen eivät ole mukana, mutta tärkeimmät, joilla on suurempi merkitys, on tiivistetty tähän opinnäytetyöhön.
Kohteet, jotka on lueteltu, ovat mukana esimerkkinä siitä, miten olemassa olevaa rakennusta voi muuntaa. Uudisrakennettu teurastamo on mukana siitä syystä, että voitaisiin verrata eroja uuden teurastamon rakentamisen ja teurastamon rakentamiseen olemassa olevaan rakennukseen välillä.
Opinnäytetyötä tullaan käyttämään pohjana oppaaseen, joka Rannikon Ruoka, saadessaan taloudellista tukea, alkaa ajan kanssa työstää. Opas tulee toimimaan siten, että sitä käytetään ohjauskeinona niille, jotka aikovat muuntaa olemassa olevia rakennuksia elintarvike- ja tuotantotiloiksi.