Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kasvisravintola Katriinan reseptiikan kehittäminen

Piiponniemi, Viivi (2017)

 
Avaa tiedosto
Piiponniemi_Viivi.pdf (674.8Kt)
Lataukset: 


Piiponniemi, Viivi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017061213333
Tiivistelmä
Kasvisruokavaliota ja vegaanista ruokavaliota noudattavien ihmisten määrä on jatkuvassa kasvussa. Vegaaneille on erityisen tärkeää perehtyä ruokavalion koostamiseen hyvin, jotta se olisi täysipainoinen ja ravitseva.
Kasvisravintola Katriina on Jyväskylän keskustassa toimiva vegaaniruokaravintola, joka tarjoaa opiskelijahintaista lounasta korkeakouluopiskelijoille. Ravintolassa ei ole käytössä kirjoitettua reseptiikkaa, ja ravintolassa työskentelevä kokki on lopettamassa työskentelynsä. Reseptien puutteen vuoksi ravintola ei ole pystynyt todentamaan Kelalle ruokiensa ravintosisältöä. Kela on vaatinut ruokien ravintosisällön selvittämistä huhtikuuhun 2017 mennessä.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kirjoittaa ravintolassa jo käytössä olevat reseptit talteen Jamix-ohjelmalla sekä selvittää, ovatko tarjottavat ruoat ravitsemussuositusten mukaisia. Tavoitteena oli myös selvittää Katriinan asiakkaiden toiveet ruokalistan suhteen ja kehittää niiden pohjalta uusia reseptejä.
Työ toteutettiin toimintatutkimuksena, jossa tutkija osallistui itse reseptien kehittämiseen ja testaamiseen. Tutkimuksessa aineistonkeruumenetelmänä käytettiin asiakaskyselyä sekä osallistuvaa havainnointia.
Asiakaskyselyn tuloksista voidaan päätellä, että Kasvisravintola Katriinan asiakkaat ovat pääosin hyvin tyytyväisiä ravintolan tarjontaan. Asiakkaat kaipaavat kuitenkin enemmän vaihtelua ruokalistaan, minkä vuoksi ravintolaan kehitettiin 13 uutta reseptiä. Havainnoinnin tuloksena voidaan todeta, että ravintolassa tarjottava ruoka on ruokailusuositusten mukaista lukuun ottamatta sosekeittoja, jotka eivät sisällä proteiinipitoista raaka-ainetta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste