dc.contributor.author | Tammi, Janica | |
dc.date.accessioned | 2017-11-13T12:56:02Z | |
dc.date.available | 2017-11-13T12:56:02Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2017111316949 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/135089 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön aiheena oli vegaanisten kakkujen tuotekehitys. Työn toimeksiantajana toimi tuusulalainen cateringyritys nimeltä Tuus-Catering Oy. Opinnäytetyössä suunniteltiin ja ke-hitettiin raakakakkuja, joita toimeksiantaja voisi käyttää omassa myyntivalikoimassaan. Kehitystyön lopussa suoritettiin pop up -tapahtuma, jonka avulla toimeksiantajan asiakas-kunnalta pyydettiin mielipiteitä kehitetyistä kakuista. Mielipidekysely suoritettiin kyselylo-makkeella.
Opinnäytetyölle saatiin toimeksiantaja helmikuussa 2017. Tämän jälkeen toimeksiantajan kanssa käytiin keskustelua työn aiheesta, rajauksista sekä tavoitteesta. Kirjoittamisprosessi alkoi kesäkuussa 2017. Pop up -tapahtuma järjestettiin 4. elokuuta 2017 ja opinnäytetyö valmistui syyskuussa 2017.
Opinnäytetyön tavoitteena oli tarjota toimeksiantajan myyntivalikoimaan sopivia vegaanisia vaihtoehtoja, sillä heillä ei ennestään tällaisia ollut. Vegaaninen ruokavalio on kuitenkin kas-vavassa suosiossa ja toimeksiantajalle oli jo tullut useita kyselyitä vegaanisesta tarjoilusta. Toimeksiantajan kanssa päädyttiin kehittämään kaksi vegaanista raakakakkua sekä yksi vegaaninen täytekakku.
Teoriaperusta opinnäytetyössä keskittyy raakakakuissa käytettäviin raaka-aineisiin sekä tuotekehitysprosessiin. Lisäksi opinnäytetyössä on teoriatietoa myös pop up -tapahtuman järjestämisestä sekä kyselyn suorittamisesta.
Tuotekehitysprosessi ja uusien kakkujen suunnittelu sekä toteutus suoritettiin toimeksianta-jan tiloissa. Kehitystyön tuotoksena syntyi suklaa-mintturaakakakku, mansikka-sitruunaraakakakku sekä mustaherukkainen suklaatäytekakku. Kakkujen reseptit jäävät toimeksiantajalle ja he voivat soveltaa reseptejä tarvitsemallaan tavalla. Kakut onnistuivat hyvin ja niistä saatiin paljon positiivista palautetta. Myös toimeksiantaja oli tyytyväinen kehi-tystyön tuotokseen sekä lopputulokseen. | fi |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Vegaanisten kakkujen tuotekehitys cateringyritykselle | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/439 | |
dc.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | |
dc.keyword | Tuotekehitys | |
dc.keyword | raakakakku | |
dc.keyword | vegaaninen leivonta | |
dc.keyword | pop up | |
dc.contributor.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | |
dc.subject.discipline | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma | |