Näytä suppeat kuvailutiedot

Vegaanisten kakkujen tuotekehitys cateringyritykselle

Tammi, Janica (2017)

dc.contributor.authorTammi, Janica
dc.date.accessioned2017-11-13T12:56:02Z
dc.date.available2017-11-13T12:56:02Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.uriURN:NBN:fi:amk-2017111316949
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/135089
dc.description.abstractOpinnäytetyön aiheena oli vegaanisten kakkujen tuotekehitys. Työn toimeksiantajana toimi tuusulalainen cateringyritys nimeltä Tuus-Catering Oy. Opinnäytetyössä suunniteltiin ja ke-hitettiin raakakakkuja, joita toimeksiantaja voisi käyttää omassa myyntivalikoimassaan. Kehitystyön lopussa suoritettiin pop up -tapahtuma, jonka avulla toimeksiantajan asiakas-kunnalta pyydettiin mielipiteitä kehitetyistä kakuista. Mielipidekysely suoritettiin kyselylo-makkeella. Opinnäytetyölle saatiin toimeksiantaja helmikuussa 2017. Tämän jälkeen toimeksiantajan kanssa käytiin keskustelua työn aiheesta, rajauksista sekä tavoitteesta. Kirjoittamisprosessi alkoi kesäkuussa 2017. Pop up -tapahtuma järjestettiin 4. elokuuta 2017 ja opinnäytetyö valmistui syyskuussa 2017. Opinnäytetyön tavoitteena oli tarjota toimeksiantajan myyntivalikoimaan sopivia vegaanisia vaihtoehtoja, sillä heillä ei ennestään tällaisia ollut. Vegaaninen ruokavalio on kuitenkin kas-vavassa suosiossa ja toimeksiantajalle oli jo tullut useita kyselyitä vegaanisesta tarjoilusta. Toimeksiantajan kanssa päädyttiin kehittämään kaksi vegaanista raakakakkua sekä yksi vegaaninen täytekakku. Teoriaperusta opinnäytetyössä keskittyy raakakakuissa käytettäviin raaka-aineisiin sekä tuotekehitysprosessiin. Lisäksi opinnäytetyössä on teoriatietoa myös pop up -tapahtuman järjestämisestä sekä kyselyn suorittamisesta. Tuotekehitysprosessi ja uusien kakkujen suunnittelu sekä toteutus suoritettiin toimeksianta-jan tiloissa. Kehitystyön tuotoksena syntyi suklaa-mintturaakakakku, mansikka-sitruunaraakakakku sekä mustaherukkainen suklaatäytekakku. Kakkujen reseptit jäävät toimeksiantajalle ja he voivat soveltaa reseptejä tarvitsemallaan tavalla. Kakut onnistuivat hyvin ja niistä saatiin paljon positiivista palautetta. Myös toimeksiantaja oli tyytyväinen kehi-tystyön tuotokseen sekä lopputulokseen.fi
dc.language.isofin
dc.publisherHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
dc.rightsAll rights reserved
dc.titleVegaanisten kakkujen tuotekehitys cateringyrityksellefi
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|
dc.identifier.dscollection10024/439
dc.organizationHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
dc.keywordTuotekehitys
dc.keywordraakakakku
dc.keywordvegaaninen leivonta
dc.keywordpop up
dc.contributor.organizationHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
dc.subject.degreeprogramfi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant|
dc.subject.disciplineHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot