Tapahtumajärjestäminen : Case Koko Suomen Kyläjuhla
Hietamäki, Aarne; Koivuniemi, Aki (2017)
Hietamäki, Aarne
Koivuniemi, Aki
Tampereen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017111717259
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017111717259
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää, yhteistyössä Tampereen Paistinkääntäjät ry:n, Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n, Juveneksen ja Tampereen ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan koulutusohjelman restonomiopiskelijoiden kanssa, koko Suomen kyläjuhla 26.8.2017 Suomen juhlavuoden kunniaksi. Samalla työn tarkoituksena oli tuoda ihmisten tietoisuuteen Pirkanmaan Keittiömestareita sekä Tampereen Paistinkääntäjiä ja lisätä näin heidän tunnettuutta alueella.
Opinnäytetyö tehtiin vuoden 2017 aikana. Työssä tutkittiin tapahtuman järjestämistä sekä verkostoitumista. Työn toimeksiantaja oli Tampereen Paistinkääntäjät ry. Teoria-osuudessa käsiteltiin muun muassa tapahtuman järjestämistä prosessina sekä verkostoitumista, erityisesti johtamisen näkökulmasta. Opinnäytetyö toteutettiin toimintatutkimuksena ja tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastatteluja tapahtumassa mukana olleille järjestöjen edustajille.
Tapahtuma onnistui hyvin ja annettuihin tulostavoitteisiin päästiin budjetin mukaisesti. Erityisesti tapahtuman osallistujamäärään oltiin tyytyväisiä, vaikka ilma oli huono. Tapahtuma sai medianäkyvyyttä Aamulehdessä sekä eri sosiaalisen median kanavissa. Opinnäytetyön tekijät saivat tapahtumasta hyvää kokemusta tapahtumaan järjestämisestä sekä pääsivät luomaan verkostoja muiden alan toimijoiden kanssa. Suurimmaksi negatiiviseksi seikaksi, sekä asiakkaiden että järjestävien tahojen palautteissa, nousi sää. Sään koettiin vaikuttaneen eniten iltatilaisuuden viihtyvyyteen. Ohjelmasta jouduttiin tinkimään, koska asiakkaat eivät halunneet istua ulkona kylmän sään takia, kuten oli suunniteltu. Myös teeman heikko näkyvyys nousi kehityskohteeksi, jos vastaavaa tilaisuutta järjestettäisiin uudelleen. Järjestöjen näkyvyys koettiin hieman ristiriitaisesti. Pirkanmaan Keittiömestareiden näkyvyyteen oltiin tyytyväisiä, mutta Tampereen Paistinkääntäjien näkyvyys jäi heikoksi.
Opinnäytetyö tehtiin vuoden 2017 aikana. Työssä tutkittiin tapahtuman järjestämistä sekä verkostoitumista. Työn toimeksiantaja oli Tampereen Paistinkääntäjät ry. Teoria-osuudessa käsiteltiin muun muassa tapahtuman järjestämistä prosessina sekä verkostoitumista, erityisesti johtamisen näkökulmasta. Opinnäytetyö toteutettiin toimintatutkimuksena ja tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastatteluja tapahtumassa mukana olleille järjestöjen edustajille.
Tapahtuma onnistui hyvin ja annettuihin tulostavoitteisiin päästiin budjetin mukaisesti. Erityisesti tapahtuman osallistujamäärään oltiin tyytyväisiä, vaikka ilma oli huono. Tapahtuma sai medianäkyvyyttä Aamulehdessä sekä eri sosiaalisen median kanavissa. Opinnäytetyön tekijät saivat tapahtumasta hyvää kokemusta tapahtumaan järjestämisestä sekä pääsivät luomaan verkostoja muiden alan toimijoiden kanssa. Suurimmaksi negatiiviseksi seikaksi, sekä asiakkaiden että järjestävien tahojen palautteissa, nousi sää. Sään koettiin vaikuttaneen eniten iltatilaisuuden viihtyvyyteen. Ohjelmasta jouduttiin tinkimään, koska asiakkaat eivät halunneet istua ulkona kylmän sään takia, kuten oli suunniteltu. Myös teeman heikko näkyvyys nousi kehityskohteeksi, jos vastaavaa tilaisuutta järjestettäisiin uudelleen. Järjestöjen näkyvyys koettiin hieman ristiriitaisesti. Pirkanmaan Keittiömestareiden näkyvyyteen oltiin tyytyväisiä, mutta Tampereen Paistinkääntäjien näkyvyys jäi heikoksi.