Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Cocktail-baarin perustaminen ja liiketoimintasuunnitelma : Case Tuohi

Lindroos, Liisa (2017)

 
Avaa tiedosto
Lindroos_Liisa.pdf (2.444Mt)
Lataukset: 


Lindroos, Liisa
Tampereen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017113019126
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli analysoida liiketoimintasuunnitelman käyttöä uuden perustettavan yrityksen toiminnan suunnittelussa. Työssä avattiin liiketoimintasuunnitelman käsite ja kuvatiin liiketoiminnan suunnitteluprosessin vaiheet. Tarkoituksena oli luoda teoriapohja, joka selittää, mikä liiketoimintasuunnitelma on ja miten sitä käytetään. Teoriaosuus käsitteli liiketoimintasuunnitelman sisältöä ja rakennetta sekä toiminnan suunnittelussa apuna käytettäviä työkaluja. Työn tavoitteena oli luoda teorian pohjalta liiketoimintasuunnitelma suunnitteilla olevasta cocktail-baarista.

Tutkimusosuus käsitteli yleisesti ravintola-alaa, yrittäjyyttä ja cocktail-baarin perustamista. Osiossa pohdittiin, minkälainen toimiala ravintola-ala on ja mitkä ovat cocktail-baaritoimintamallin ominaispiirteitä. Lisäksi selvitettiin, mitä yrittäjyys vaatii ja minkälainen elinkeino yrittäjyys on. Tässä apuna käytettiin puolistrukturoituja haastatteluja, joissa haastateltiin kahta ravintola-alan ammattilaista – cocktail-baari Tiiman ravintola-päällikköä Tero Räisästä sekä Son of A Punchin perustajajäsentä Mika Koivulaa.

Työn tuloksena oli Tuohi nimisen cocktail-baarin liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelma analysoi Tuohen liiketoimintaa taloudellisesta ja strategisesta näkökulmasta. Suunnittelun apuna käytettiin laadittua teoriapohjaa, bechmarkkausta eli vertailuanalyysiä sekä aikaisemmin laadittua kyselyä, jossa selvitettiin Tampereen anniskeluravintoloiden tarjontaa. Tuohen liiketoimintasuunnitelmassa käsiteltiin yrityksen liikeidea, lähtökohtatilanne, kilpailu- ja markkinatilanne, kohderyhmä, tuotteet ja palvelut, miljöö, markkinointisuunnitelma, henkilöstösuunnitelma, taloussuunnitelma sekä riskianalyysi. Liiketoimintasuunnitelman tueksi laadittiin Business Model Canvas.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste