Mannerheimin päämaja Seinäjoella 1918: teemamenu : Case: Hotelli-Ravintola Alma
Malli, Emma (2017)
Malli, Emma
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120519930
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120519930
Tiivistelmä
Opinnäytetyön lähtökohtana oli laatia historiallinen, Mannerheimin makuun sopiva ja hänen mieltymyksiään kunnioittavat liha- ja kasvisruokamenut.
Opinnäytetyön toimeksiantaja Seinäjoella sijaitseva Hotelli-Ravintola Alma on työn kannalta historiallisesti tärkeässä asemassa.
Tavoitteena työssä oli kehittää teemaan sopivat, toimivat menukokonaisuudet toimeksiantajan liikeideaa ja Mannerheimin perinneyhdistyksen eli asiakkaan toiveita mukaillen. Työn on tarkoituksena tulla käyttöön toimeksiantajalle Marsalkka Mannerheimin Perinneseuran yksityistilaisuuteen tilausmenuna. Menukokonaisuuksia voidaan hyödyntää myös muissa tilaisuuksissa.
Menujen suunnittelun pohjana käytettiin Mannerheimin siskon rakentamaa keittokirjaa, josta etsittiin valittuun teemaan ja rajaukseen sekä nykypäivään sopivimmat reseptit ja niitä muokattiin testauksen pohjalta tähän käyttötarkoitukseen ja keittiöön sopiviksi. Eniten resepteissä muutoksia kokivat valmistustavat. Reseptiikkaan vakioitiin muun muassa kypsennyslämpötilat ja –ajat, joita ei alkuperäisissä resepteissä ollut.
Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä käsitellään ruokakulinaristina tunnetun Carl Gustaf Emil Mannerheimin elämäntyyliin kuulunutta ruoka- ja juomakulttuuria, vuonna 1918 Seinäjoella ollutta päämajaa ja toimeksiantajan osuutta sekä menukokonaisuuden suunnittelua ja juhlamenusuunnittelua.
Opinnäytetyön kehitystyön tuloksena toimeksiantaja sai valmiin teemaan sopivan menukokonaisuuden sekä heidän keittiöönsä toimivaksi muokatun ja suunnitellun reseptiikan.
Opinnäytetyön toimeksiantaja Seinäjoella sijaitseva Hotelli-Ravintola Alma on työn kannalta historiallisesti tärkeässä asemassa.
Tavoitteena työssä oli kehittää teemaan sopivat, toimivat menukokonaisuudet toimeksiantajan liikeideaa ja Mannerheimin perinneyhdistyksen eli asiakkaan toiveita mukaillen. Työn on tarkoituksena tulla käyttöön toimeksiantajalle Marsalkka Mannerheimin Perinneseuran yksityistilaisuuteen tilausmenuna. Menukokonaisuuksia voidaan hyödyntää myös muissa tilaisuuksissa.
Menujen suunnittelun pohjana käytettiin Mannerheimin siskon rakentamaa keittokirjaa, josta etsittiin valittuun teemaan ja rajaukseen sekä nykypäivään sopivimmat reseptit ja niitä muokattiin testauksen pohjalta tähän käyttötarkoitukseen ja keittiöön sopiviksi. Eniten resepteissä muutoksia kokivat valmistustavat. Reseptiikkaan vakioitiin muun muassa kypsennyslämpötilat ja –ajat, joita ei alkuperäisissä resepteissä ollut.
Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä käsitellään ruokakulinaristina tunnetun Carl Gustaf Emil Mannerheimin elämäntyyliin kuulunutta ruoka- ja juomakulttuuria, vuonna 1918 Seinäjoella ollutta päämajaa ja toimeksiantajan osuutta sekä menukokonaisuuden suunnittelua ja juhlamenusuunnittelua.
Opinnäytetyön kehitystyön tuloksena toimeksiantaja sai valmiin teemaan sopivan menukokonaisuuden sekä heidän keittiöönsä toimivaksi muokatun ja suunnitellun reseptiikan.