dc.contributor.author | Naumanen, Mira | |
dc.date.accessioned | 2017-12-13T08:43:08Z | |
dc.date.available | 2017-12-13T08:43:08Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2017121320917 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/138496 | |
dc.description.abstract | Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena laadittiin Tohmajärven kunnan ruokapalveluille laatutyön käsikirja. Ruokapalveluilla oli selkeä tarve laatutyön käsikirjalle, sillä tarkoituksena on parantaa tuotteiden ja palvelujen laatua sekä valmistaa ravitsemuksellisesti ja laadullisesti oikeanlaisia ateriakokonaisuuksia ammattitaidolla. Työn toimeksiantaja on Tohmajärven kunnan ruokapalvelut.
Tämä työ on toiminnallinen opinnäytetyö, sen lähtökohtana on työelämälähtöisyys ja käytännönläheisyys. Työ rajattiin koskemaan Tohmajärven kunnan ruokapalveluiden sisällä tapahtuviin toimintoihin. Tiedonkeruumenetelmänä käytettiin haastatteluita, omaa työkokemusta, kirjallisia lähteitä ja kyselyä. Kyselyn avulla haluttiin selvittää ruokapalveluhenkilöstön osaamista ammattikeittiölaitteiden ja ohjelmien osalta sekä arvioida työtyytyväisyyttä.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi laatukäsikirja. Kyselyn tarkoituksena oli saada ammattikeittiölaitteiden ja ohjelmien osaaminen tehokkaaseen käyttöön keittiössä sekä parantaa ruokapalveluhenkilöstön työtyytyväisyyttä sekä se toimii pohjatietona laatu-käsikirjalle ja laatutyön käynnistämiselle.
Laatukäsikirja toimii ruokapalveluille apuna uusien työntekijöiden perehdytyksessä, selkeyttää työnkulkua sekä toimii ruokapalveluhenkilöstölle päivittäisenä työkaluna. Kyselyn tuloksina saatiin tietoa ammattikeittiölaitteiden ja ohjelmien osalta osaamisesta ja työtyytyväisyydestä ruokapalveluissa. Kehittämisen kohteita koettiin olevan muun muassa laitteiden käytössä ja ruoanvalmistustaidoissa. Ruokapalveluiden laatutyötä saadaan parannettua koulutuksella ja perehdytyksellä tarvittaviin kehittämi-senkohteisiin | fi |
dc.description.abstract | Summary:
The objective of this thesis was to draw up a quality manual for municipal food service of Tohmajärvi. There was a clear need for the quality manual in order to improve and further develop the quality of products and service and to ensure nutritionally and qualitatively correct meal combinations. The quality manual was assigned by the municipal food service of Tohmajärvi.
This is a functional thesis focusing only on operations and activities inside Tohmajärvi’s municipal food services. Information is based on interviews, author’s own work experience, written sources and an inquiry. The inquiry aimed at evaluating the level of work satisfaction among the food service staff as well as their knowhow with regard to the professional kitchen equipment and control programme software.
A quality manual is the result of the thesis. The inquiry aimed at gathering all knowledge and knowhow regarding the professional kitchen equipment and control programme software and to put them into practice in the kitchen work, as well as to improve the level of satisfaction among the food service staff. The information gathered through the inquiry also serves as basis for the quality manual and for starting of the quality development work.
The quality manual can be used in familiarization of new staff members with the food service. It clarifies the work procedures and can be used as a daily tool in everyday work. The inquiry provided information about knowhow related to professional kitchen equipment and control programme software and about work satisfaction. Further development was discovered to be necessary for example, in the use of the equipment and in cooking skills. The quality of food service can be improved through training and familiarization with objects of development. | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu) | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Tohmajärven kunnan ruokapalveluiden laatutyön käsikirja | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/1996 | |
dc.organization | Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu) | |
dc.contributor.organization | Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu) | |
dc.subject.keyword | Laatu | |
dc.subject.keyword | ruokapalvelut | |
dc.subject.keyword | ammattitaito | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Matkailu|sv=Turism|en=Tourism| | |
dc.subject.discipline | Matkailun koulutusohjelma | |