Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Perinneruoka ja ruokaelämykset Satakunnan ruokamatkailussa

Tuominen, Tiia-Maria (2017)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
tuominen_tiia-maria.pdf (550.6Kt)
Lataukset: 


Tuominen, Tiia-Maria
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017121321113
Tiivistelmä
Tutkimustehtävänä oli tutkia satakuntalaisen perinneruoan osuutta ruokamatkailutoimijoiden yrityksissä ja miten he luovat ruokaelämyksiä asiakkailleen. Lopputulokseen pääseminen edellytti vastausta myös seuraaviin kysymyksiin: Miten perinneruokia oli mahdollisesti päivitetty ja mikä olo heidän mielestään Satakunnan vahvuus ruokamatkailussa? Tavoitteena oli saada alustavaa tietoa nykypäivän satakuntalaisesta ruokakulttuurista maakunnan ruokamatkailustrategiaa varten.

Tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastattelua. Haastateltavana oli yhdeksän ruokamatkailutoimijaa eri puolilta Satakuntaa. Haastattelut suoritettiin marraskuun 2017 alussa ja suurin osa niistä tehtiin puhelimitse.

Tulosten perusteella satakuntalaiset ruokamatkailutoimijat yhdistivät satakuntalaisen perinneruoan lähellä tuotettuun ruokaan ja laadukkaisiin paikallisiin raaka-aineisiin. Runsas ruoantuottajien määrä maakunnassa oli haastateltavien mielestä Satakunnan etu ruokamatkailussa. Haastateltavat käyttivät mahdolllisimman paljon lähiruokaa ruokatuotannossa ja tämän kautta perinteiset satakuntalaiset maut olivat osana alueen ruokamatkailua. Suurin osa pyrki tuomaan perinteisiä ruokia uudella tavalla esille. Ruokaelämyksiä he loivat asiakkailleen kertomalla paikan historiasta ja panostamalla kuuntelemaan asiakkaan mieltymyksiä ruoan suhteen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste